Societat

medi ambient

turisme

La Reserva de Boumort vol estabilitat turística

L'espai persegueix potenciar els seus atractius per fugir de l'estacionalitat

La Reserva Nacional de Caça de Boumort vol donar a conèixer tot el seu potencial entre el sector turístic de la zona amb l'objectiu d'incrementar el nombre de visites i desestacionalitzar l'afluència turística. La majoria de visitants que acudeixen a aquest espai es concentra durant el mes de la bramada del cérvol (unes cinc mil persones) i l'època de recollida de bolets. Jordi Palau, director de la RNC de Boumort, va explicar ahir que l'ordenació de l'afluència de visitants durant la bramada és un dels reptes de la reserva, de la mateixa manera que ho és promocionar aquest espai entre el sector turístic.

Durant una jornada celebrada ahir es va voler analitzar de quines eines i recursos disposa el sector turístic per informar els visitants de la reserva d'una manera clara i precisa. La Reserva Nacional de Caça i el Grup Leader Pirineu Occidental, a través del programa Leader Natura, van organitzar conjuntament aquesta jornada de formació per explicar el potencial de la RNC i com donar-lo a conèixer millor.

Jordi Palau va explicar que la reserva té molt potencial des de l'època de brams del cérvol al turisme de natura associat a l'observació i aprofitament de la fauna salvatge.

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, espai protegit des de 1991, se situa en un paratge de més de 13.000 hectàrees dels Prepirineus occidentals catalans. Inclou les serres de Boumort, Carreu, Cuberes i Batsacans, a la riba esquerra de la Noguera Pallaresa. S'estén pels municipis d'Abella de la Conca i Conca de Dalt (Pallars Jussà), Baix Pallars (Pallars Sobirà) i una petita part de Coll de Nargó (Alt Urgell).

El principal atractiu de la reserva és la important població de cérvols que hi habita. Per això és recomanable visitar-la en l'època de zel dels cérvols, entre mitjan setembre i mitjan octubre, quan es pot gaudir d'un espectacle astorador a través d'un guia que conegui els millors indrets d'observació d'aquests animals. També hi sovintegen els porcs senglars, els conills, les guineus, els voltors i els mussols, entre altres espècies.

Les màximes altures de la reserva ronden els 2.000 metres, com el cim del Boumort (2.077).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona