Societat

Societat

El somni de ballar d'un nen, ara per escrit

La història de Guillem Cabrera, un jove ballarí de 13 anys que ha començat el segon curs a la Royal Ballet School de Londres, inspira un llibre d'autoajuda

La publicació, de Planeta, veurà la llum per Sant Jordi

Segurament coneixeran Guillem Cabrera, el nen de 13 anys de Sant Salvador de Guardiola que l'any passat va sortir als mitjans quan va fer realitat el seu somni d'entrar a la Royal Ballet School de Londres. Enguany ha començat el segon curs a la puntera escola de dansa i sembla que el seu talent pot donar encara molt de joc. El Sant Jordi vinent la història de Cabrera i la seva família, que ha hagut de fer mans i mànigues per costejar els més de 20.000 euros que val cada curs, formarà part de la biblioteca de més d'un. I és que Edicions 62, de Planeta, està preparant un llibre d'autoajuda basat en el seu dia a dia.

Cabrera és un nen “feliç”, explica el seu pare. És fàcil adonar-se que té el ball a la sang, perquè és impossible fer-lo caminar sense que, tot sovint, s'aturi uns segons per fer un arabesc –amb una cama a terra i l'altra estirada enrere– o un plié –una altra postura en què es mantenen els peus junts i s'arronsen les cames–. Diu que sempre s'ha sentit molt integrat a l'escola londinenca, tot i ser l'únic nen estranger del seu grup. Però admet que quan era petit els companys de classe no li ho posaven fàcil: “Alguns se'n reien de mi perquè m'agradava ballar”, assegura. Cabrera va ser l'únic nen a la classe de ballet durant els anys que va ser a l'escola de dansa Olga Roig de Manresa. El seu pare relata que “precisament és aquest procés el que quedarà plasmat al llibre i servirà per ajudar altres persones, infants o adults, que estan vivint una situació similar”, diu. Fins ara, la carrera del petit ballarí ha estat meteòrica i ja ha aconseguit debutar a la Royal Opera House, “comparable al Liceu”, diu el pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES