Societat

Universitat

La UdG i set municipis, junts per promocionar la ciència

Palamós, Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, Olot i Sant Hilari Sacalm formen part d'un projecte que vol explicar la recerca que es fa a la UdG

La Universitat de Girona (UdG) i set municipis gironins s'han unit per promocionar la recerca i la ciència, més enllà de les parets dels laboratoris de la facultat. L'objectiu és, a través de diverses propostes, acostar la ciència al carrer, les escoles i instituts i els restaurants de totes aquestes poblacions.

Les propostes

El projecte s'estructura al voltant de cinc propostes. La primera, Ciutat al carrer, preveu fer activitats programades i espontànies; ahir es va fer la primera, una flash mob. La segona, Minuts científics, es farà en espais públics –el carrer, una cafeteria, un mercat...– sense avís previ, i un investigador de la UdG divulgarà en veu alta, i en cinc minuts, els aspectes més destacats de la seva recerca. A les Càpsules de ciència, representants del món acadèmic tractaran temes d'interès de la ciutadania des del punt de vista científic amb un ritme més pausat. En aquesta proposta ciutadans i investigadors debatran temes com per exemple l'esport, les vacunes o el medi ambient. En la proposta Itineraris científics es faran recorreguts temàtics a càrrec d'investigadors que passejaran per les poblacions –a Banyoles, per exemple, tindrà lloc una sortida micològica. El programa de Ciència a l'aula se centra en la gastronomia local. Es faran tallers a les aules dels centres educatius en què s'analitzarà un plat típic i els estudiants explicaran el que han après per mitjà d'un vídeo de dos o tres minuts que posteriorment compartiran amb la resta d'escoles i instituts del projecte.

D'altra banda, des de fa dues setmanes la recerca ja ha arribat a uns tres-cents establiments –entre restaurants, cafeteries i fleques– a partir de 150.000 tovalles individuals de paper en què s'anima els comensals a fer entreteniments científics entre plat i plat.

Ciutats de Ciència és un projecte finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, del Ministeri d'Economia i Competitivitat, que pretén involucrar la societat i fomentar la seva participació en debats sobre recerca científica.

LA XIFRA

150.000
tovalles individuals de paper s'han repartit entre restaurants, bars i cafeteries per promocionar-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia