Societat

Habitatge

Vilassar de Dalt ja té les cases de Bankia per a fins socials

L'Ajuntament firma l'acord amb l'entitat financera per la cessió de sis habitatges per a famílies amb dificultats econòmiques

En una de les cases ja fa setmanes que hi viu gent “per raons d'emergència”

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt i Bankia finalment van firmar ahir el conveni pel qual l'entitat financera cedeix al consistori sis habitatges perquè s'hi instal·lin famílies amb dificultats econòmiques. L'acord, signat després de mesos de negociacions, estableix que l'Ajuntament podrà disposar d'aquestes cases, situades a la zona del Ravalet i que fins ara estaven tancades, mentre l'entitat no vulgui desenvolupar aquest sector mitjançant l'enderroc dels habitatges actuals per aixecar-hi pisos protegits. De moment, el text estableix que aquesta cessió tindrà una durada de dos anys amb caràcter renovable. Quan Bankia vulgui construir en aquest sector, l'Ajuntament tindrà dos mesos per buidar els immobles. Tal com va comentar l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA), en els pròxims dies s'ocuparan totes les cases a través d'una llista d'un centenar de persones o famílies que actualment estan en risc d'exclusió residencial a Vilassar de Dalt. “És positiu que ja es pugui disposar del conjunt d'aquests habitatges de manera legal”, va manifestar Godàs, que va mostrar la seva satisfacció per l'acord assolit amb Bankia.

En aquest sentit, fa unes setmanes l'Ajuntament va haver d'obrir “per raons d'emergència” un dels habitatges del Ravalet per poder instal·lar-hi una família monoparental amb tres menors a càrrec. Respecte d'aquest cas, però, Godàs va explicar que, per primera vegada, la Generalitat s'ha posat en contacte amb el consistori per oferir-li un habitatge per a aquesta família molt proper a Vilassar de Mar. “Ara una de les prioritats com a govern serà buscar immobles per tenir en propietat i poder instal·lar-hi aquestes persones que no tenen recursos per mantenir el seu immoble”, va avançar l'alcalde.

El conveni de cessió de les cases del Ravalet forma part de la dació en pagament que fa mesos va anunciar el consistori amb Bankia. Aquesta operació va permetre eixugar directament 10 milions d'euros del deute total de l'Ajuntament, que assolia els 25 milions, cosa que representava eixugar més d'un terç de deute.

LA XIFRA

2
anys
prorrogables és la durada que té el conveni entre Bankia i l'Ajuntament per la cessió de les cases.

LA FRASE

És positiu que ja es pugui disposar del conjunt d'aquests habitatges de manera legal
Xavier Godàs
Alcalde de Vilassar de Dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot