gastronomia
congrés
Congrés per potenciar la gastronomia del Pirineu com a producte turístic
Del 13 al 15 de novembre es fa a la Seu el Gastropirineus, les primeres jornades professionals sobre cuina pirinenca
El Gastropirineus és un congrés professional dedicat als productes agroalimentaris i a la cuina de muntanya que inclou unes jornades tècniques, una mostra de productes, degustacions de plats de cuina tradicional, una desena de demostracions en directe de l'elaboració de plats dels Pirineus, formació i presentació de plats i productes en desús i recuperats al Pirineu.
En les jornades, que tindran lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, hi participaran restauradors, cuiners, elaboradors, productors, empreses de serveis i institucions. Entre els objectius del Gastropirineus, hi ha la potenciació de la gastronomia del Pirineu com a producte turístic, la definició d'un catàleg de productes i plats típics del Pirineu i la creació d'una marca de cuina pròpia de qualitat, Cuina del Pirineu.
Les jornades volen estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses dels sector enogastronòmic del Pirineu.
El programa del Gastropirineus s'inicia diumenge a l'hotel Castell de Ciutat, amb el sopar amb les estrelles dels Pirineus, elaborat pels cuiners dels cinc restaurants del Pirineu amb estrelles Michelin. La sala Sant Domènec serà el marc dilluns i dimarts de les diferents activitats del congrés, en què destaca la presentació d'experiències de turisme de muntanya, a càrrec del programa Pirineus. Per als àpats, els restaurants de la Seu d'Urgell oferiran el menú Gastropirineus.
Les jornades se celebraran anualment i de manera itinerant per tot el territori de les comarques de muntanya, des de la Val d'Aran fins a la Garrotxa. A més, s'ha arribat a un acord amb la Fundació Alícia per tal que en cada una de les edicions del Gastropirineus es presenti algun estudi sobre algun producte alimentari o algun plat del Pirineu en desús.
Les jornades
Del 13 al 15