Tasta Porrera 2009 ofereix, a més del tast de vins, una degustació de cuina tradicional local

La vila de Porrera va oferir dissabte passat 7 de novembre una oportunitat única per conèixer els vins del poble i la seva gastronomia en el marc del Tasta Porrera 2009, i moltes persones no s'ho han volgut perdre malgrat la constant amenaça de pluja.

L'Associació de Cellers de Porrera (que integra divuit cellers), amb el suport de l'Ajuntament i del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, promou aquesta festa popular, que vol posar a l'abast dels aficionats i experts la descoberta de les característiques i propietats dels vins d'aquesta vila.

Per aquest motiu, la plaça de Catalunya de Porrera es va omplir al matí amb les parades de 16 cellers del poble que han donat la possibilitat de tastar els seus vins. A més, durant aquesta jornada hi va haver un espai de la festa en què es podien adquirir els vins de Porrera amb uns descomptes importants, previstos només per aquest dia.

Coincidint amb el Tasta Porrera 2009, els cinc establiments de restauració de la localitat han cuinat per als visitants degustacions de la cuina tradicional local, de manera que la gastronomia i el vi local s'han agermanat amb gran èxit en una mateixa celebració popular.

Tasta Porrera 2009 s'afegeix a les diverses celebracions que durant l'any es fan a la DOQ Priorat per difondre els vins dels diferents pobles. Recentment, s'han fet la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga a Poboleda (el setembre passat) i la Nit dels Vins de Torroja (el passat mes d'agost). Aquestes celebracions populars representen una ocasió de conèixer els trets més propis dels vins de les localitats de la DOQ Priorat.

La tipicitat dels vins locals de la DOQ Priorat és una de les característiques més reconegudes pels experts d'arreu del món: en aquest sentit, el Consell Regulador de la DOQ Priorat ha aprovat recentment la nova zonificació de la denominació d'origen amb 12 indicacions diferents que permetran als elaboradors indicar la vila de procedència del seu vi amb l'expressió Vi de la Vila, just darrere del nom del poble. Aquesta indicació permetrà reconèixer els esforços dels productors locals per garantir la fidelitat dels vins als territoris d'origen, al terrer.

La DOQ Priorat és l'única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen a l'Estat espanyol, d'acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.



Esther Giménez-Salinas
Síndica de Greuges

“Cap infant menor de tres anys hauria d’estar en un centre residencial”

barcelona
PALAMÓS

Els industrials veuen urgent el nou polígon de la Pietat

PALAMÓS
societat

Referents personals per a 80.000 joves de Barcelona

BARCEL0NA

Precarietat reforçada

Girona

El turisme és bo, però...

Barcelona
la crònica

El Besalú d’‘El pont dels jueus’ d’en Gironell

societat

Els estudiants gironins s’uneixen per la pau

girona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

L’escola Cor de Maria-Sant Josep posarà en marxa un programa estable de benestar i salut mental

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

A la comissaria de can Burrassó el més calent és a l’aigüera

girona