La neu deixa gruixos importants a l'Aran i provoca algunes incidències en el transport escolar al Pallars i la Ribagorça

La primera nevada important d'aquesta temporada ha deixat gruixos importants de fins a mig metre de neu en zones altes de la Val d'Aran com els municipis de Baqueira o el Port de la Bonaigua i també a punts del nord del Pallars Sobirà com Esterri d'Àneu i altres municipis de les Valls d'Àneu. Malgrat tot i gràcies als treballs de les màquines llevaneus no hi ha carreteres principals tallades al trànsit exceptuant, això si, la C-28 al seu pas pel Port de la Bonaigua, que ja és habitual el seu tall quan es produeix una nevada d'aquestes característiques.

D'aquesta manera, la connexió entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà només es pot fer a través de l'Alta Ribagorça i per tant mitjançant el Túnel de Vielha. Precisament en aquest punt ha estat on les màquines llevaneus han treballat amb més intensitat per tal de permetre el pas de camions i vehicles pesants diversos que en cap cas no han hagut de fer parades temporals a les dues boques d'accés al túnel a causa de la nevada. Això no obstant, els panells lluminosos del túnel demanaven precaució als conductors a causa de les condicions lliscants de la via.

Pel que fa a les incidències del transport escolar, segons informacions del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, a la comarca només tres nens de Pla de l'Ermita no han anat a classe. La resta a les deu del matí ja eren tots a classe i només s'han registrat alguns retards en les línies d'autobusos.

Així mateix, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà explicaven que a Llessuí no ha pogut arribar l'autocar del transport escolar a causa de la neu acumulada a la calçada. A més, a Pujol, el transport escolar tampoc ha arribat però en aquest cas no per la neu acumulada sinó perquè ha caigut un arbre a la calçada impedint així el pas. D'altra banda, a Rodes, Surp, Mencui, Tornafort (Sort), Llavorre (Guingueta), Estaron s'han patit retards que s'han anat arreglant al llarg del matí.

Pel que fa a la Val d'Aran, el Conselh Generau d'Aran ha informat que no s'ha registrat cap tipus d'incidència respecte del transport escolar gràcies al fet que s'ha treballat intensament per mantenir les vies d'accés netes de neu. Al Pallars Jussà tampoc hi ha hagut cap incidència amb el transport escolar ja que allà la nevada no ha estat tant important.

Les prediccions meteorològiques apunten a què el temporal de neu ja s'ha acabat i només s'han registrat algunes precipitacions a primera hora del matí en punts alts de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà. Això no obstant, els vent a les parts més altes bufarà amb intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.