Nous sectors i espai ecològic, les novetats d'Orígens
La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya se celebrarà a Olot aquest cap de setmana amb els bolets, el vermut i la pastisseria entre les incorporacions
Més de noranta productors d'arreu de Catalunya es reuniran aquest cap de setmana a Olot en la cinquena edició d'Orígens, la fira que reivindica els productes de qualitat del territori. Entre les novetats, la fira inclourà un espai ecològic i també tindran presència nous sectors com el dels vermuts, el dels bolets i el de la pastisseria. A més, després de l'èxit de l'edició passada, repetirà l'Espai Cervesa, que reunirà productors catalans del Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural. Melmelades, ostres, vins, olis... els visitants trobaran referències de multitud de productes.
D'altra banda, la mostra manté el format que l'ha convertit en referent, amb sessions de cuina en directe, degustacions, tastos i maridatges, tot plegat distribuït en tres espais. A l'Aula de Cuina una quinzena de cuiners faran les demostracions en directe. Entre els convidats hi figuren Sacha Hormaechea (Restaurant Sacha, Madrid), que parlarà de fruits del mar en estat pur; Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa), que cuinarà amb productes ecològics, i Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Albert Lorenzo (Les Cols, Olot). En aquest espai també hi tindran lloc el III Concurs Popular d'Allioli i l'entrega dels premis al millor estand i al millor producte Orígens 2016.
A l'Aula de Tast es duran a terme diverses sessions de maridatges i tastos de productes de qualitat i proximitat presents a la fira, com ara vermuts, cerveses artesanes, tòfones i ratafia.
Finalment, els més petits tindran l'Aula dels Nens, amb diversos tallers amb fruita, xocolata i amanides.
La fira
Dia 19, de 10 a 21 h, i dia 20, de 10 a 20h, al Recinte Firal d'Olot
Preu 5 euros. Inclou 5 tiquets de degustació
www.firaorigens.cat