Societat

Violència masclista

La regió central fa pinya contra el masclisme

La majoria de poblacions han celebrat actes contra la violència de gènere

La Catalunya Central va fer pinya ahir amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Una de les iniciatives més originals es va fer a Navàs, on l'Ajuntament va escriure una missiva dirigida a tots els homes per convidar-los a “qüestionar l'actual societat patriarcal sota la qual se sustenta la violència masclista”. La carta els convidava, també, a participar en el taller Més enllà del sí i el no: masculinitats i cultura de la violació, que tindrà lloc el dia 1 de desembre.

A Manresa, l'acte institucional va girar entorn dels joves, que enguany, i com a novetat, van ser els encarregats d'escriure i llegir els manifestos a la plaça Major, on es van dur a terme diverses accions musicals i teatrals davant de desenes d'espectadors. A l'acte hi va assistir la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, la qual va manifestar que “la violència masclista és una xacra que destrossa vides i famílies”, i va fer una crida “a continuar el combat contra una de les formes de crim més esteses a la nostra societat”.

En el cas de Vic, es va fer un minut de silenci sota el campanar de l'Ajuntament i, tot seguit, l'alcaldessa, Anna Erra, i les regidores M. Carme Bover, Fabiana Palmero i Susagna Rour van llegir el manifest institucional fent especial èmfasi en les violències sexuals, que encara “no són socialment contestades de manera contundent”, segons Roura.

A Berga, i a diferència d'altres anys, l'Ajuntament va voler “anar més enllà” convocant una mobilització per treure la problemàtica al carrer i “demostrar la unió del consistori en aquest tema”, tal com va explicar la regidora Anna Alsina en l'acte celebrat a la plaça de Sant Pere. Alsina va incidir en la necessitat de “fer una tasca diària contra la violència que patim les dones”.

A la comarca de l'Anoia, la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, que aplega Igualada i els municipis del seu entorn, va posar l'accent en la sensibilització d'infants i joves. Així, es van repartir pels instituts unes postals que juguen amb el símil d'un iceberg per evidenciar “aquelles conductes que no són considerades habitualment, com ara la violència masclista”. A Igualada es va llegir un manifest adreçat, per primer cop, al públic infantil. L'acte es va obrir amb una sessió de contes a càrrec de Mònica Torra i va finalitzar amb els infants escrivint els seus desitjos i enlairant-los en un globus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot