Societat

festes i tradicions

Concurs de Gossos d'Atura

“Sendy, jau!”

El pastor de l'Estartit Jordi Muxach i la gossa Sendy guanyen el 25è Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Unes 2.000 persones segueixen el concurs, marcat per la pluja

Gairebé tothom ha vist alguna vegada a la televisió un concurs de gossos d'atura. Si llavors ja és emocionant, molt més és veure-ho directament, sense el filtre de la càmera, com va poder fer-se ahir a Torroella de Montgrí, on es va celebrar la 25a edició del Concurs de Gossos d'Atura. I encara és més emocionant quan el concurs es fa sota la pluja, quan el guanyador es resol en els darrers moments i quan aquest resulta ser Jordi Muxach, el conegut pastor de l'Estartit que, amb la seva gossa Coloma, va immortalitzar el famós crit de “Coloma, jau!”. I si la gossa Coloma va guanyar fins a cinc cops aquest concurs, tres d'ells de manera consecutiva, ara li ha arribat el torn a la Sendy, una border collie que, per tercer any consecutiu també ha guanyat el concurs de Torroella després d'aconseguir 85 punts. A darrere seu, en segona posició i 84 punts, va quedar Manuel Gorriti –actual campió d'Euskadi– amb Argi i, en tercer lloc, l'asturià Antonio Casona, amb la gossa Sua, que participava per primer cop en aquest concurs.

A més de ser molt disputat, el concurs també va estar marcat per la pluja, que va irrompre poc després de començar la segona part i va obligar a suspendre durant uns minuts l'esdeveniment i va fer que moltes de les gairebé dues mil persones que s'havien desplaçat fins a aquest prat just a sota el massís del Montgrí marxessin a corre-cuita sense poder seguir fins al final. De totes maneres, els que van marxar i tots aquells que no hi van poder ser podran veure el concurs en diferit per la televisió aquestes festes de Nadal, ja que TV3 el va enregistrar íntegrament. I serà llavors quan es podran veure els detalls i les dificultats dels vuit pastors i els respectius gossos per dur a terme contra rellotge les proves. Com, per exemple, intentar separar dues ovelles de les set que formaven el grup dins un cercle; o fer-les entrar i sortir de dins un corral; o que el pastor aconseguís treure el llaç que portava una ovella...Tot, sota l'atenta mirada de la jutgessa internacional especial border collie, Gillian Howell Hugo, a qui no se li escapava res, fins i tot, que entre el públic hi havia un gos que distreia el ramat i el gos concursant quan l'acció passava prop d'aquell indret. Tot això serà possible veure-ho asseguts còmodament a casa davant el televisor després dels àpats nadalencs, però, si és possible, val la pena gaudir presencialment d'un concurs de gossos d'atura, perquè la Sendy, l'Argi, el King, el Xusco, l'Schreck, l'Impact Jim i l'altre Argi no fallen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]