Societat

La crescuda d'una riera a Sant Llorenç d'Hortons s'emporta una jove

La força de l'aigua va arrossegar el cotxe en què anava la noia amb la seva parella, que es va poder salvar

La recerca s'intensificarà a primera hora

Una parella de Sant Joan Despí va ser sorpresa dissabte a la nit per la crescuda d'una riera quan amb el seu vehicle es disposaven a travessar el torrent de Can Francisquet, a Sant Llorenç d'Hortons. Segons les informacions facilitades pels bombers, la parella –un noi de 19 anys i una noia de 20– es dirigien al càmping de Can Ferraret i el GPS del vehicle els va fer passar pel camí que travessa la riera. La força de l'aigua va arrossegar el vehicle i, tot i que els ocupants en van poder sortir, el noi es va poder agafar a algun marge i sortir del torrent, però la noia va desaparèixer. L'avís de l'accident es va produir a les 9 del vespre i des d'aquell moment es va activar un dispositiu de recerca de la jove, que durant la jornada d'ahir es va anar ampliant des de la zona on va quedar encallat el cotxe fins a la desembocadura del torrent amb el riu Anoia. A última hora de la tarda, els Mossos d'Esquadra van detectar peces del cotxe accidentat al riu Llobregat i el radi d'acció es va ampliar fins gairebé al delta del Llobregat. En el moment de tancar la present edició la noia continuava desapareguda, i després de mantenir un dispositiu terrestre durant tota la nit la intenció és que a primera hora d'avui es tornin a incorporar els mitjans aeris i membres dels Grups Operatius Especials dels Bombers de la Generalitat.

En la jornada d'ahir, el conseller d'Interior, Jordi Gené, va ser present al centre d'operacions del dispositiu de recerca, va donar tot el seu suport a la família de la desapareguda i davant dels mitjans va recordar la importància d'actuar “amb molta prudència quan hi ha episodis de pluja tan intensa”.

Tallen el servei ferroviari per un llamp

Durant la jornada d'ahir, la circulació de trens en el tram entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant va quedar tallada durant unes cinc hores per culpa de la caiguda d'un llamp, que va trencar la catenària de Cambrils a Vandellòs. L'accident es va produir cap a les 9 del matí i va afectar de ple un comboi de l'R16 que circulava de Barcelona a Tortosa. Els cinquanta ocupants van haver de ser evacuats del tren i se'ls va traslladar a la destinació final per carretera. El tall de la via ferroviària va afectar durant tot el matí tant el servei de llarga distància com els recorreguts del tren regional. La Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera per cobrir el tram en què els trens no podien circular. La Plataforma Trens Dignes va lamentar una altra incidència en una línia, la R16, que remarca que està en molt mal estat. L'Adif va expressar que les avaries a la catenària per la caiguda d'un llamp “són molt poc freqüents”. Els tècnics van poder restablir el servei ferroviari cap a les dues del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA