Societat

Festes i tradicions

Hortsavinyà recupera la festa major petita de Santa Eulàlia

Se celebrarà aquest diumenge amb un mercat d'intercanvi i una Jam Cabaret artística

Després de molts anys, Hortsavinyà tornarà a celebrar la festa major petita de Santa Eulàlia. Serà diumenge, just l'endemà de la diada de la patrona. “Creiem que la festa major en si és un punt de trobada important per a la gent del poble i aquí hi ha molts veïns amb ganes de compartir. Serà fantàstic, en tenim moltes ganes i volem que tingui continuïtat”, diu Montserrat Freixas, de la Comunitat de Veïns, des de la qual s'ha impulsat la recuperació de les festes, també Sant Llop el proper setembre. “Es va fer un intent fa uns anys de tornar a celebrar la festa major, però així com l'Aplec de l'Erola s'ha mantingut, la festa major no va tenir continuïtat.”

Intercanvi

A l'hora de plantejar la represa de la festa major petita, els veïns han decidit que volen que sigui una festa d'intercanvi. Amb aquesta idea s'ha preparat una diada festiva que començarà a dos quarts de deu del matí amb la parada del mercat d'intercanvi, que només tindrà com a únic punt de venda el servei de bar. “Animem tothom a venir amb coses per intercanviar. Si són molt grosses es poden portar fotografies”, diu Freixas. A les deu del matí es farà el pregó i s'encetaran les activitats per a la mainada, amb espai per pintar, zona de bombolles, curses de sacs... i titelles a les onze del matí. Mitja hora més tard, Dani Rangil presentarà el Calendari de Mitologia Catalana i en acabar els gegants de l'escola sortiran a ballar. A la una del migdia se celebrarà missa i tot seguit es podrà dinar. Ja a la sobretaula començarà la Jam Cabaret amb les actuacions infantils. En fer-se fosc es donarà pas als espectacles per al més grans, amb danses i balls, un mestre de cerimònies que dinamitzarà la vetllada i un escenari a disposició de qui vulgui tocar la seva música o presentar el seu espectacle.

La festa

11 de desembre

www.tordera.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia