Societat

Societat

frau pel cas nàdia

Els interrogants del cas Nadia

Els pares insisteixen que van gastar diners de les donacions en tractaments de la nena

El jutge argumenta que els progenitors, a més de l'estafa, podrien haver comès el delicte d'ús de menors per a la pràctica de la mendicitat

Fernando Blanco, el pare de Nadia, és a la presó de Ponent de Lleida des de divendres passat al vespre, quan el titular del jutjat d'instrucció i primera instància número 1 de la Seu d'Urgell, Ignacio Risueño, va decretar-li presó provisional acusat d'un delicte d'estafa agreujada, castigat amb penes de fins a vuit anys de presó, per haver recaptat uns 918.000 euros des del 2008 en donacions per tractar la malaltia rara de la seva filla, i haver-se'n gastat uns 600.000 en rellotges de luxe, la compra d'un vehicle, el lloguer de la casa i altres despeses comunes, mentre les atencions mèdiques de la menor justificades només sumen 295 euros.

En la resolució, el jutge fins i tot afirma que els progenitors de Nadia “s'aproparien” al tipus penal de l'ús de menors per a la pràctica de la mendicitat, ja que, amb les proves aportades pels Mossos, considera que els pares “haurien convertit la beneficència com el seu modus de vida, servint-se de la seva filla menor”. El jutge fins qüestiona si la menor realment té tricotiodistròfia, i diu que els investigats van actuar “o bé sota la simulació d'una malaltia no patida per la menor o sota el pretext d'operacions i tractaments mèdics que no han existit”.

Arran de totes aquestes sospites, el jutge, a petició de la fiscalia, acorda suspendre cautelarment a Blanco i la seva dona, Margarita Garau, que va quedar en llibertat amb càrrecs, la pàtria potestat sobre la seva filla. El jutge també ordena que Nadia vagi a viure a Mallorca amb la seva tieta materna. El règim de visites fixat per a la mare és només “els caps de setmana, sense dormir i en presència de qui té la custòdia”.

El pare de Nadia va insistir divendres davant del jutge, abans de ser traslladat a la presó, que va invertir els donatius rebuts per curar la seva filla en tractaments convencionals i alternatius, però sense aportar documentació. “Fernando no ha pogut presentar justificants perquè el van detenir, van intervenir el seu domicili i van recollir tota la informació”, va assegurar l'advocat de la família, Alberto Martín, segons l'agència Efe. El lletrat va explicar que els pares van acudir fa uns dies al banc per començar a tornar els diners rebuts, quan el 2 de desembre es va destapar l'engany, fins que el jutge va bloquejar el compte, el dia 5.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella