Societat

Festes i tradicions

La Fira de l'Avet d'Espinelves acaba amb una valoració positiva

Es calcula que entre el 3 i l'11 de desembre han passat més de 80.000 persones per la població, un nou rècord d'assistència

Els firaires es mostren satisfets amb les vendes efectuades

La trenta-sisena edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves ha servit per confirmar que és un dels esdeveniments més tradicionals i populars previs a les festes nadalenques. Enguany la xifra d'assistents a la petita població de les Guilleries ha arribat a un nou sostre, i hi ha hagut més de 80.000 visitants al llarg dels nou dies que ha durat la fira. “Aquesta edició ha sigut molt positiva. Segons els nostres càlculs, podem dir que hem superat la xifra que ens marcàvem; per tant, estem molt satisfets”, explica l'alcalde d'Espinelves, Joan Manel Claveria.

La punta de visitants a la fira, després d'un inici de setmana una mica fluix marcat per la pluja, es va viure el dia 8 de desembre, en què fins a unes 20.000 persones van passar per Espinelves en una sola jornada. “Hi havia 6 quilòmetres de cues, i això són molts cotxes i molta gent”, afirma Claveria, que assegura que, dins de les limitacions d'un municipi de tan sols 200 habitants, s'ha superat un any més amb nota la tasca d'absorbir tanta gent: “No ens podem permetre ser caòtics perquè si no la fira se'n va en orris.”

Passeig i caixa

Tot i la competència amb altres fires de Nadal, Espinelves continua sent el lloc de referència per comprar l'avet, i en especial la gent es decanta per la varietat autòctona, la Masjoanis. “A banda de passejar, la gent compra i els firaires han quedat satisfets amb les vendes. Espinelves té renom”, remarc l'alcalde.

Potenciar la vessant cultural

Més enllà del producte estel·lar, l'avet, i dels nombrosos objectes vinculats amb les festes nadalenques i amb l'artesania que es poden trobar a la fira, l'Ajuntament d'Espinelves té la voluntat d'anar potenciant altres atractius. “La idea és anar accentuant cada cop més la part cultural de la fira. Que s'hi pugui comprar però també que es donin a conèixer aspectes de la nostra cultura”, explica l'alcalde, Joan Manel Claveria, que lamenta que enguany s'hagués de suspendre a última hora la mostra d'oficis que hi havia prevista a causa d'un problema de salut de la persona responsable. Amb vista a pròximes edicions hi ha, doncs, la voluntat d'oferir més atractius als visitants que s'arriben a la població. Pel que fa als serveis i a la logística, superada la trenta-sisena edició s'ha detectat que caldrà augmentar el nombre de lavabos pel creixement any rere any de la quantitat de visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona