Societat

tribunals

Ramaderia Pifarré

Primera victòria judicial per a la Ramaderia Pifarré

El TSJC dóna la raó als veïns de l'Horta per indefensió i retorna el cas a l'Audiència de Lleida

Els afectats esperen incorporar proves que els avalin un any i mig després que el veí els tallés l'accés

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment un recurs presentat per Ramaderia Pifarré contra la sentència de l'Audiència de Lleida del març passat que avalava el tall de l'accés principal a la granja de forma unilateral per part d'un veí, José Luis Plaza, que també és alcalde de Barbens (Pla d'Urgell). Així, la sentència queda anul·lada i el litigi s'ha de reformular.

El TSJC ha estimat dues de les impugnacions que Ramaderia Pifarré va formular contra la sentència i que, sobretot, fan referència a la indefensió amb què s'han trobat en aquest cas. El recurs acceptat, per tant, només afecta qüestions d'índole processal, com ara no haver tingut en compte una sèrie de fets nous ocorreguts amb posterioritat a la sentència del jutjat de primera instància. En concret, es fa referència a la col·locació per part de l'Ajuntament de Lleida de senyals que limiten el tonatge al camí de servei d'Adif, que és el vial que voldrien els Plaza que utilitzés la granja perquè esquiva el seu xalet. No obstant això, la limitació de vehicles pesats impossibilita la circulació dels camions necessaris per a l'abastiment de l'explotació ramadera. Tampoc s'haurien tingut en compte documents administratius també posteriors, com resolucions de la Paeria i de la Generalitat que acreditarien les dificultats d'accés a la granja arran del tancament del camí per part dels veïns.

L'estimació del recurs suposa que s'hagi declarat la nul·litat de la sentència de l'Audiència per infraccions processals constitutives d'indefensió, i la necessitat que sigui aquest òrgan judicial el que tramiti novament el recurs d'apel·lació al seu dia desestimat, així com que s'acceptin noves proves.

LA DATA

10-11-2015
Inici del bloqueig
de la granja, quan el veí va col·locar una porta metàl·lica i una tanca perimetral.

Batalla legal en espera de noves solucions

Joan Pifarré, portaveu de la família, va manifestar ahir: “S'ha imposat el sentit comú i només esperem que la justícia acabi posant ordre a la situació perquè puguem treballar en pau a l'Horta.”

La resolució del TSJC, però, no afecta la sentència inicial que va motivar que el setembre del 2015 els Plaza col·loquessin una porta metàl·lica i una tanca perimetral per bloquejar la granja. Al marge de la batalla judicial, els Pifarré esperen una solució alternativa que consistiria a obrir un nou camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona