Societat

Més vigilància a Sant Hilari pels robatoris

L'Ajuntament tindrà dos agents de dia pel carrer durant les festes de Nadal

L'alcalde, crític amb les últimes bretolades, es reuneix amb responsables dels Mossos

Els episodis de robatoris i furts dels últims mesos –sobretot a l'agost i al setembre– a Sant Hilari Sacalm faran augmentar la vigilància diària pels carrers a partir de dilluns i durant les festes de Nadal.

Durant tres setmanes hi haurà cada dia dos vigilants de patrulla, a banda del coordinador. Fins ara, n'hi havia un de sol. A les nits, es mantindran dos agents la majoria de dies. L'alcalde, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries, PIG), explica que ara els interessa augmentar la vigilància en horari diürn. A Sant Hilari el cos de vigilants està format per vuit persones.

El mes passat només hi va haver un robatori al poble, però l'Ajuntament i els Mossos demanen als veïns que extremin la precaució, fins i tot a casa seva. “Sant Hilari no té un índex de robatoris superior al de qualsevol poble de la comarca, sinó més aviat al contrari. De fet, els dos últims mesos els robatoris han disminuït”, indica l'Ajuntament en una nota de premsa.

L'augment de la vigilància de dia va ser confirmat ahir per l'Ajuntament tenint en compte, a més, el nombre de visitants al municipi per les festes de Nadal. Al matí Veciana i el coordinador dels vigilants, Josep Vidal, es van reunir a l'ajuntament amb responsables dels Mossos d'Esquadra. Veciana havia sol·licitat la reunió.

Càmeres, en estudi

L'Ajuntament demana als vilatans que avisin els vigilants o els Mossos de qualsevol moviment sospitós i denunciïn qualsevol incident a la policia. El consistori es planteja comprar càmeres de seguretat i podria participar en la compra agregada en què treballa el Consell Comarcal per a tota la comarca. Les càmeres durien un programa que llegeix les matrícules dels vehicles en marxa a la via pública.

D'altra banda, l'alcalde també ha criticat les recents bretolades que han causat danys en elements nadalencs al centre del poble. S'han fet destrosses en elements d'ornamentació que havien fet escolars del municipi i en tions. El mateix Veciana ho havia criticat en una xarxa social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia