Societat

Concurs de Vestits de Paper

Alta costura de paper

Natalia Ermakova guanya en categoria d'època; l'Associació de Dones d'Almenar, en fantasia, i Josefina Xufré, en moda actual

La gala homenatja la capitalitat de la sardana

A la passarel·lahi van desfilar dos dissenys de Custo i Josep Abril reproduïts en paper

La modista instal·lada als Arcs (Bellvís) Natalia Ermakova es va endur dissabte a la nit el primer premi de la categoria d'època del 51è Concurs Nacional de Vestits de Paper, amb un disseny cerimonial de principis del segle XVIII que hauria pogut portar l'emperadriu Anna, autòcrata de tot Rússia i duquessa de Curlàndia. D'altra banda, en categoria de fantasia, les guanyadores van ser les sòcies de l'Associació de Dones d'Almenar, amb una proposta inspirada en una reina de les tribus cherokee amb una capa de plomes de colors de paper de seda. Finalment, la primera posició de la categoria de moda actual va anar per a la modista de Cerdanyola del Vallès Josefina Xufré, amb un conjunt versàtil que segueix la tendència de Coco Chanel i que havia estat dissenyat per Laia Pon.

El veredicte del jurat va situar en segon lloc la granota de pantaló curt fet amb 1.650 metres de fil de Cándida Pelegrín d'Amposta, així com el vestit de cartolina trenada d'Anna Bonals de Balsareny. En fantasia, els altres premiats van ser Scherezade de Natalia Ermakova, inspirat en el conte de Les mil i una nits, i el Luxe oriental de Carme Begines, d'Alguaire. En el cas de la categoria d'època, el vestit de casament de la reina Victòria del segle XIX d'Àngels Serrasolsas de Vacarisses es va endur el segon premi, i el drapejat de les modistes de Mollerussa Pepita Mas, Adelina Pujol i Paquita Castañé, el tercer.

Castañé també va ser guardonada amb el Didal d'Or, que impulsa Àlex Joier, per la seva llarga participació al certamen i la seva implicació en les desfilades de promoció del Museu de Vestits de Paper. Per la seva banda, l'Agulla d'Or, que concedeix la firma Lluna de Drap, va anar a parar a la modista d'Amposta Paquita Pagà pel seu vestit inspirat en la pel·lícula Allò que el vent s'endugué. Al palmarès, que enguany incorporava un nou reconeixement de la botiga Guasch de Lleida al millor complement, també es va reconèixer el vestit de Josefina d'Origami, fet per la modista mollerussenca Teresa Codony.

El veredicte del 12è Concurs de Vestits de Paper per a Nines Barbie va premiar les creacions de la modista de Cambados Eva Soto i Pepita Mas i Lluïsa Lacasa de Mollerussa. El certamen també va tenir el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi, Custo i Josep Abril, que van cedir un disseny per reproduir-lo en paper i fer-lo desfilar en la gala.

D'altra banda, els vestits de colles sardanistes de l'exposició L'Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa també van desfilar amb la interpretació en directe de la sardana dedicada als vestits de paper, a càrrec del professor de tenora de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, Jordi Guixé, i el pianista Bernat Bonjorn. La vetllada també va incloure l'actuació de la colla Estol-Espígol d'Agramunt, tot plegat, en el que va ser un homenatge a la capitalitat de la sardana que ostenta la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona