Els Verds EE denuncien que la DIA del projecte Castor no salvaguarda els valors ambientals de la costa de Vinaròs

El portaveu d'Els Verds EE País Valencià, Carles Arnal, ha denunciat hui que la DIA (Declaració d'Impacte Ambiental) que autoritza el projecte Castor «sembla estar feta a mida dels interessos de l'empresa promotora» i que aquesta «no garanteix la salvaguarda dels valors ambientals que el projecte gasista posa en perill».

Arnal ha recordat que la Unió Europea ha advertit en reiterades ocasions l'Estat espanyol de la «baixa qualitat de moltes DIA» que «acaben beneint els projectes sense posar-hi massa objeccions».

En el cas del projecte Castor, segons Arnal, la DIA «infravalora greus afeccions», com l'efecte sobre la flora i fauna marina a causa de la salmorra que abocarà la dessalinitzadora; els impactes visuals de la torre d'evacuació de 28 metres; una torxa de 60 metres en la plataforma marina que estarà sempre encesa; les evacuacions de gas a l'atmosfera; càrregues explosives en el fons marí per a condicionar el depòsit; proximitat als nuclis habitats d'Alcanar i Vinaròs; i afeccions a la pesca.

Arnal ha assegurat que la seua formació està decidida a buscar totes les vies legals per impedir que s'hi construïsca aquest depòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.