Societat

L'Ampolla vol traslladar la plaça de bous

Després de renunciar als bous a la mar, es vol preparar un nou emplaçament

Molt probablement, l'Ampolla (Baix Ebre) deixarà de fer bous al costat de la mar, al port, una vegada assumida la renúncia als bous a la mar tradicionals. L'atractiu popular d'aquesta modalitat era que els bous entressen amb una certa facilitat a l'aigua, però el fet de no haver estat inclosa en la llei que blinda els correbous i l'ofensiva dels col·lectius proteccionistes havien deixat en una posició molt vulnerable els ajuntaments dels municipis que, com l'Ampolla i Alcanar, tenen més tradició de bous a la mar.

Primer, ja no demanaven permís per fer bous a la mar com a tals perquè eren conscients que no tenien cobertura jurídica i estaven exposats a les denúncies dels animalistes; i segon, a partir del vet d'un jutge, van ser obligats a tancar el recinte per garantir que els bous no caiguessen a l'aigua, amb la qual cosa l'espectacle perdia l'essència de la modalitat.

L'Ampolla ja havia optat per aquesta possibilitat en les dos últimes edicions i ara, segons admet l'alcalde, Paco Arasa, vol traure la plaça de bous del port, ja que –segons el batlle– allà hi ha molta limitació d'espai i en un altre emplaçament més ampli, un cop assumit que no es poden fer els bous a la mar, “milloraria molt la qualitat de l'espectacle”. L'Ajuntament analitza diferents alternatives per trobar un espai prou ampli, en terrenys municipals, on la instal·lació del recinte portàtil siga factible i no massa lluny del nucli principal de l'Ampolla.

Arasa espera poder prendre una decisió en les pròximes setmanes i, tot i que no descarta que el trasllat es puga ajornar un any, dóna gairebé per fet que la plaça acabarà abandonant el seu lloc tradicional al port.

En les últimes edicions, la solució adoptada pels organitzadors va ser instal·lar una doble barrera (una segona amb boies perquè l'animal, en el cas hipotètic de caure a l'aigua, no entrés mar endins) que assumia els arguments del jutge. “El fet que el recinte [anteriorment] estigués obert a la mar constitueix un incompliment” del que està preceptuat en la norma, que exigeix un recinte tancat.

Les Cases d'Alcanar (Montsià) també s'han quedat aquest estiu, per primer cop en 40 anys, sense bous a la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona