Societat

Tribunals

El jutge retreu als pares de Nadia un tren de vida de rics

La parella havia arribat a retirar 10.000 euros en efectiu en una setmana

Fixa una fiança d'1,2 milions d'euros

“Clama al cel la inacabable successió de reintegraments en efectiu realitzats pels investigats, havent-hi setmanes que arribaven a treure deu mil euros en efectiu.” Aquest és un dels passatges de la resolució feta pública ahir del jutge de la Seu d'Urgell que investiga els pares de la nena Nadia Nerea, als quals acusa d'haver destinat les ajudes rebudes per tractar la seva filla d'una suposada malaltia a despeses personals que els permetien portar un elevat tren de vida, propi de gent adinerada.

En la resolució, el magistrat fixa per als pares, Fernando Blanco i Margarita Garau, una fiança civil d'1,2 milions d'euros per fer front als perjudicis que han causat a totes les persones que de bona fe els van donar diners creient-se la història de la filla. Pel que fa al ritme de despeses, el jutge explica que Blanco pagava amb diners de la Fundació Nadia Nerea obres que es van fer al seu negoci de vins. I no només això, sinó que hi ha pagaments constants de viatges, bricolatge, cotxes, rellotges o compres diverses en centres comercials.

El jutge no es creu res del que se li ha explicat i posa com a exemple que és impossible verificar si la menor ha seguit els tractaments que el pare assegura, perquè l'única referència de què disposa és la d'un suposat doctor Smith, i no s'aporta ni adreça ni dates en què s'hauria acudit a la seva consulta.

En l'informe policial que hi ha adjuntat al sumari, dels més de 900.000 euros que s'hi ressenyen com a recaptació via donacions només hi ha acreditat que se'n destinessin 295 a proporcionar atenció mèdica a la menor. Actualment, el pare de la menor es troba en presó preventiva, mentre que la mare està en llibertat provisional. Si la parella no és capaç de reunir la quantitat demanada pel jutge, es procedirà a l'embargament dels seus béns. Tots dos estan investigats per un delicte d'estafa. La resolució sobre la fiança civil és una de les tres dictades pel magistrat, que ha resolt denegar la petició de llibertat del pare, a qui va fer empresonar el dia 9 de desembre. En una tercera resolució, el jutge manté la retirada de custòdia de la nena que la direcció general d'Atenció a la Infància va entregar a una germana de la mare.

LA XIFRA

295
euros
és l'única quantitat que s'ha pogut acreditar que els pares de Nadia Nerea han pagat en concepte de metges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA