Societat

Municipal

Manlleu ja aplica les noves tarifes de la zona blava

S'ha reobert el pàrquing del Gas i s'aniran aplicant els nous preus a la resta de la ciutat

El canvi de tarifes estava pendent d'entrar en vigor des del juliol

L'any nou a Manlleu arriba acompanyat del desplegament de les noves tarifes de la zona blava. Els nous preus i la nova distribució de places –s'ha creat la zona taronja a la perifèria del centre amb un preu d'un euro per tot el dia d'estacionament– es van aprovar amb cert enrenou al mes de maig. De fet, el plec de condicions va haver de passar pel ple dues vegades i finalment va ser aprovat gràcies a l'abstenció de CiU.

Tot i que es preveia que s'apliquessin a partir del juliol, un problema amb els parquímetres primer i amb la pluja després –que no permetia pintar les noves zones a terra– ha ajornat l'entrada en vigor del nou sistema fins ara: “Ja vam comunicar a la concessionària que era intolerable que una cosa pactada per al juliol encara no estigués en funcionament, però han tingut problemes amb l'empresa que els subministrava els parquímetres. Aquesta setmana s'ha pogut obrir el pàrquing del Gas i s'estan acabant de repintar totes les altres zones”, explica l'alcalde, Àlex Garrido.

Les noves tarifes es van crear aprofitant la nova adjudicació del contracte per a la gestió de l'aparcament subterrani de la plaça Fra Bernadí. La voluntat era millorar la rotació de vehicles a la superfície, però l'oposició va recriminar que hi veia afany recaptatori i que no es feien tots els possibles per fomentar l'aparcament a prop dels comerços.

Aparcament per a Vista Alegre

El consistori manlleuenc també està treballant per tal que els veïns del barri de Vista Alegre puguin disposar d'aparcament al centre de Manlleu mentre durin les obres del pont de Can Molas, intervenció que tallarà el pas directe amb cotxe del veïnat d'aquesta zona: “Es posaran a la seva disposició places al pàrquing de la plaça Fra Bernadí a un preu molt reduït. Ara el preu pactat és de 20 euros al mes per 24 hores, però en funció de la demanda l'Ajuntament mirarà de cobrir el màxim possible de l'import”, explica Àlex Garrido. Durant les negociacions es va plantejar oferir als veïns de Vista Alegre l'aparcament del Gas, però el fet de ser una ubicació sense cap mena de vigilància va fer que es descartés aquesta opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES