Societat

Festes i tradicions

Taradell dona el tret de sortida al calendari dels Tonis osonencs

Els actes més destacats de la festa són el pregó, l'elecció de l'Hereu i el passant dels Tres Tombs, amb 150 genets

Taradell s'ha convertit en un referent dels Tres Tombs a Catalunya i, cada gener, pels volts de Sant Antoni Abat, dona el tret de sortida al calendari dels Tonis a la comarca d'Osona. Aquest cap de setmana, doncs, la vila s'omplirà de tota classe d'actes per celebrar la festa, declarada festa tradicional d'interès nacional, d'entre els quals destaca el pregó –a càrrec d'Eva Leucó, directora de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font–, l'elecció de l'Hereu i el passant dels Tres Tombs. Entre les novetats d'aquest 2017 en sobresurten dues, el canvi de recorregut del passant de diumenge al migdia i la creació de la figura d'El Convidat d'Honor, un reconeixement a una persona en concret. La festa d'aquest any està dedicada a la ceràmica, amb una exposició de material del taradellenc Joan Serra que es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font. Sobre aquest tema també es basaran els actes de l'hora del conte i es farà un taller i una taula rodona. El Toni d'Honor es lliurarà a la revista Descobrir Catalunya, que celebra el vintè aniversari.

L'acte principal de la programació arriba diumenge amb el passant dels Tres Tombs, que es diferencia dels que es fan a la resta del país perquè des del 1995 es fomenta el record de la tradició catalana de les feines del camp, el burro català i animals de treball com les mules, els matxos o les eugues que surten als carrers engalanats amb guarniments catalans i enganxats, generalment, amb carros que s'han recuperat i treballat al centre de l'Alzinar de la Roca. S'espera la participació d'una norantena de carruatges i uns 150 genets.

Dades d'interès:

Dates: del 13 al 15 de gener.

Més informació: www.tonistaradell.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia