Societat

Lloret de Mar i Salt, amb més risc de pobresa

Els dos municipis gironins tenen una taxa del 18%, superior a la mitjana catalana

Lloret de Mar (18,8%) i Salt (18%) són els dos municipis gironins de més de 25.000 habitants amb una taxa de població en risc de pobresa més alta, segons l'estudi La pobresa a Espanya poble a poble, elaborat per la consultora AIS Group a partir de la informació de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) i amb indicadors sociodemogràfics i econòmics.

L'informe pren de mostra, a nivell de Catalunya, les poblacions amb més de 25.000 habitants i calcula la seva taxa de població en risc de pobresa. Segons l'INE, aquesta taxa és del 22,1% a tot l'Estat espanyol, un percentatge força superior a la taxa de Catalunya, que és del 13,9%. Segons aquest estudi, Lloret de Mar, a la Selva, és el segon municipi amb una major taxa al país, a només una dècima de Sitges, al Garraf, que lidera el rànquing. Salt, al Gironès, amb el 18% de taxa, és dues dècimes per sota de Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat, amb el 18,2%. Figueres (Alt Empordà) i Blanes (Selva) també tenen una taxa superior a la mitjana catalana, amb el 17,8% i el 16,7%, respectivament.

Girona, la més baixa

La ciutat de Girona registra, amb el 13,7%, la taxa més baixa de població en risc de pobresa de la demarcació. El percentatge a Girona és dues dècimes inferiors a la mitjana catalana. En el rànquing espanyol de capitals de demarcació, Girona és la desena més baixa de tot l'Estat. En general, l'estudi ratifica les diferències econòmiques entre el nord i el sud. En aquest sentit, el rànquing espanyol dels municipis de més de 50.000 habitants amb major taxa de població en risc de població el lidera Sanlúcar de Barrameda (Cadis), amb el 40%. Els deu primers municipis són d'Andalusia. En el rànquing contrari, hi ha el País Basc, que lidera el rànquing dels municipis de més de 50.000 habitants amb menor taxa de població en risc de pobresa, encapçalat per Getxo (Biscaia) amb el 8,3%.

A Catalunya, les menors taxes es registren a la demarcació de Barcelona: Molins de Rei (11,1%), Barberà del Vallès (12%), Cerdanyola del Vallès (12,1%) i Sant Cugat del Vallès (12,4%). La ciutat de Barcelona té el 13%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia