Societat

Societat

Xifra rècord a Montserrat amb 2,5 milions de visitants

L'afluència de públic creix un 4,12% el 2016 i el patronat considera que cal consolidar aquesta xifra però no arribar a la massificació

Les obres per reforçar la passarel·la d'accés al monestir, principal inversió aquest any

Montserrat va tancar l'any passat amb una xifra rècord de visitants. En total, en un any hi van accedir 2,5 milions de persones, un 4,12% més que en el període anterior. La xifra es va fer pública ahir, durant el ple del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que va fer balanç del tancament del 2016. Segons el gerent de l'ens, Xavier Aparicio, és “una xifra important” i “l'objectiu és consolidar-la”, tot i que no promoure'n el creixement per no arribar a una massificació. En el ple també es van fer públiques les principals inversions per a aquest 2017 entre les quals destaca l'obra que cal fer per reforçar la passarel·la d'accés al monestir.

El 2016 han visitat Montserrat unes cent mil persones més que el 2015. La majoria hi continua arribant amb cotxe (el 67%) i la resta ho fan amb tren cremallera (20%) o amb l'aeri (13%). Precisament, el telefèric és el mètode de transport que més ha crescut. Ha rebut un 13,30% més d'usuaris, fins a arribar a les 316.298 persones. Un 5,83% més de gent ha escollit el cotxe i en total han arribat a Montserrat amb aquest mitjà de transport 1,6 milions de persones. En canvi, el cremallera ha baixat un 7,15% i queda amb 511.665 usuaris en un any, més de trenta-sis mil menys que el 2015.

Durant el ple estava previst que el conseller de Territori, Josep Rull, parlés de l'ampliació del parc natural que han demanat alguns alcaldes. Finalment, Rull no hi va fer cap referència, tot i que diverses fonts indiquen que sí que hi va haver converses informals amb els alcaldes sobre la qüestió. Els alcaldes reclamen que es recuperi l'antic projecte d'ampliació que va quedar aturat el 2008, i la Generalitat ho veu amb bons ulls, tot i que no vol impulsar-lo ara per motius pressupostaris. El conseller de Territori sí que va anunciar que els treballadors del cremallera han desconvocat la vaga i que ara s'entrarà en negociacions per resoldre el conflicte laboral.

A més, el president de la comissió executiva del patronat, Joan Rigol, va fer balanç de les actuacions fetes durant el 2016 i les previstes aquest any. La inversió més important d'aquest 2017 seran les obres de reforç de la passarel·la d'accés al monestir de Montserrat, que es va construir els anys setanta i per a les quals la Diputació aportarà mig milió d'euros. També se seguirà aplicant el pla d'estabilització de la muntanya, fent obres de consolidació a diversos blocs.

El ple del Patronat de Montserrat –que es fa cada any– està presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident és el pare abat de Montserrat, i també hi assisteixen consellers del govern, el delegat del govern espanyol, alcaldes i presidents dels consells comarcals i les diputacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres