Els restauradors de Tortosa promocionen la cuina de cullera
El mercat municipal de Tortosa ahir va ser la seu de les quartes jornades gastronòmiques del recapte, organitzades per Platigot, l'associació d'empresaris de restauració de Tortosa, en col·laboració amb l'Ajuntament. Aquestes jornades promocionen els plats típics d'hivern de la ciutat que es mengen amb cullera. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Universitats, Ricard Forés, «es tracta que la promoció turística de la ciutat inclogui també la gastronomia, i que es converteixi en un element més d'atracció». Forés va destacar la bona sintonia entre el sector públic i privat en iniciatives com aquestes, i va subratllar la importància d'organitzar aquestes jornades en un espai com el mercat: «Promociones un plat de temporada i propi de la ciutat, a la vegada que en promociones els productes i ingredients», va explicar.
Els ciutadans que ahir al matí van acudir al mercat van poder gaudir de la demostració a càrrec de Margaret Nofre i Cinta Curto, que van preparar fideus amb prim de corder i patates. Nofre i Curto ja han participat en altres edicions de les jornades i asseguren que és «una mica nostàlgic», ja que molta gent, en observar la demostració de cuina, recorden que la seua mare o la seua àvia cuinaven el mateix. «El que més agrada a la gent són les degustacions, i n'hi ha que ho tasten i després compren els ingredients per fer-ho a casa», afegeix Nofre.