Societat

Societat

Anglès celebra la 22a festa d'hivern

En la jornada inaugural de la fira, es va fer la tradicional benedicció dels animals

Es van fer visites guiades pel barri antic

El tràfec que va registrar, ahir, el carrer Indústria d'Anglès, on es van tornar a concentrar les parades dels comerciants i artesans, va ser un bon termòmetre de l'èxit que va tenir la jornada inaugural de la XXII Fira de Sant Antoni, coneguda també com la festa major petita o festa major d'hivern. I si bé el dia es va despertar amb temperatures molt baixes, que van fer patir un xic als organitzadors, el sol es va acabar imposant al llarg del matí i l'ambient va acabar sent del tot festiu. A banda dels actes més tradicionals, com per exemple la benedicció de la imatge de Sant Antoni i dels animals domèstics, en aquesta edició, veïns i forasters van poder gaudir d'algunes activitats noves, com ara les visites guiades i comentades que van fer dos joves del poble pel barri antic (van ser gratuïtes i obertes a tothom). Amb aquesta iniciativa, segons va reconèixer l'alcaldessa, Astrid Desset, es donava a conèixer el barri antic i es compensava, en certa manera, el trasllat de les parades dels botiguers al carrer Indústria. Una altra novetat va ser la possibilitat d'accedir al campanar de l'església, que normalment està tancat al públic, gràcies, en aquest cas, a la implicació dels joves del cau. Des de dalt del campanar, es poden contemplar unes vistes de 360 graus de la població.

Els jardins de Can Cendra va ser un altre dels punts més atractius de la fira i va rebre un nombrós públic, sobretot de famílies amb nens petits. Allà es van dur a terme els tallers d'educació canina, les exhibicions d'agilitat canina i les passejades de mainada damunt de ponis.

De la programació també cal destacar les tres exposicions que acull la Vapor Burés: una mostra de pintures d'artistes del poble; una altra de mapes antics de Catalunya, i l'exposició LIFE del Consorci del Ter. A la tarda, estava prevista una exhibició de hip-hop a càrrec de Gym Jazz, una de ballet a càrrec de l'escola Dansa d'Anglès i una mostra de danses orientals per part d'Apsarah. La jornada es va cloure a la plaça Catalunya amb una xocolatada popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia