Societat

Alcanar es vesteix per sortir a ballar

La festivitat de Sant Antoni ha estat inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

Més de tres-centes parelles es vestiran amb els vestits tradicionals per participar als balls de Sant Antoni que se celebraran aquest cap de setmana a Alcanar. Aquesta alta participació dóna fe de la salut d'una festivitat que enguany ha estat inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i que encara vol fer un pas més per tal que sigui declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Entre els arguments hi figuren més de cent anys d'història, actes singulars i la gran participació dels canareus i canareves.

Així doncs, el ball de Sant Antoni tindrà lloc en diferents horaris i torns tant dissabte a la tarda com diumenge al matí i a la tarda. També destaca la tradicional despertada en honor a Sant Antoni, diumenge a les quatre de la matinada, quan els membres de la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo cantaran cançons tradicionals en els encreuaments de diferents carrers. A les vuit del matí es repartirà xocolata. La missa i processó serà a les onze i la benedicció dels animals, a les dotze del migdia. A primera hora de la tarda tindran lloc les curses de cintes i la trencada d'olles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia