Bigues i Riells reobre les portes del Banc d'Aliments

Aquesta tarda es farà l'acte d'inauguració del Banc d'Aliments de Bigues i Riells, que reobre les portes a l'avinguda Prat de la Riba, número 132, amb l'objectiu de millorar el servei que fins ara oferia.

El departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Bigues i Riells ja fa aproximadament més de deu anys que reparteix aliments a les persones que més ho necessiten, de manera puntual, un cop cada tres mesos. No obstant, durant aquest any, la demanda ha incrementat i cada cop són més les famílies que sol·liciten aquest servei de forma més continuada. La crisi econòmica ha fet aparèixer nous perfils d'usuaris i alhora, ha fet que augmenti el nombre d'usuaris que ja hi havia.

El departament de Benestar Social no disposava d'un espai propi on poder tenir els aliments i gestionar i organitzar el servei. Davant l'increment de la demanda i la necessitat actual, s'ha creat el Banc d'Aliments.

El Banc d'Aliments és un espai on Benestar Social podrà tenir els aliments i tot el material de primera necessitat per cobrir les necessitats de les famílies del municipi. A més, tenir un espai propi permetrà gestionar aquest servei i repartir els aliments de manera més eficaç i continuada. El Banc d'Aliments ofereix ajudes alimentàries, rober i ajudes tècniques (cadires de rodes, crosses...).

L'objectiu principal és oferir ajut a les famílies que ho necessitin per tal de cobrir una necessitat bàsica com ho són els aliments, donar continuïtat al servei, posar-lo a disposició de les famílies de manera més continuada i donar una resposta de proximitat a les famílies.

El Banc d'Aliments neix d'una iniciativa municipal amb conveni i col·laboració de Creu Roja, aportacions individuals, entitats bancàries –Caixa Manlleu, Caixa Catalunya i Caixa de Pensions- i entitats privades, com Sorea. A més, l'objectiu és implicar altres entitats municipals que ajudin voluntàriament en la gestió del servei. També està pensat treballar amb comerços del municipi.

El local on s'ubica el Banc d'Aliments no ha representat cap cost pel municipi, ja que un veí ha cedit gratuïtament el local.

Les persones que necessitin fer ús d'aquest servei s'han de dirigir a l'Oficina de Benestar Social de l'Ajuntament i demanar dia i hora amb l'assistenta social. A partir d'aquí, es desenvolupen plans de treball amb els casos que es diagnostiquen i, dins d'aquests plans de treball, alguns dels usuaris poden acabar beneficiant-se del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols