Societat

tribunals

sentència

Absolen un exdiputat del PP acusat d'haver estafat Hisenda

L'Audiència de Lleida tomba ara la condemna a dos anys de Josep Maria Fabregat per presumpte delicte fiscal

L'Audiència de Lleida ha absolt l'excàrrec del PP per Lleida i exadministrador de les empreses del Grup Fabregat, Josep Maria Fabregat, acusat d'haver defraudat 400.000 euros a Hisenda durant els exercicis 2001 i 2002, quan era diputat al Parlament de Catalunya, a través de l'empresa familiar, una farratgera amb seu a Torregrossa (Pla d'Urgell). Tant ell com la seva germana i cinc persones més es van asseure el març del 2015 al banc dels acusats per aquests fets i van ser condemnats el 19 de febrer del 2016 pel jutjat penal número 3 de Lleida a dos anys de presó i penes de multa. El 27 de gener del 2017, però, l'Audiència ha estimat els recursos presentats i els ha absolt a tots perquè considera que no hi ha prou proves que demostrin que es falsegés documentació ni queda clara la quantitat presumptament defraudada. Per tant, segons el tribunal, ha de prevaldre la presumpció d'innocència. Ara Fabregat estudia presentar una demanda contra la hisenda pública per danys i perjudicis.

La fiscalia considerava que l'empresa de l'excàrrec del PP i de la seva germana (Francisco Fabregat SA) va comprar factures fictícies que no corresponien a cap activitat real.

Aquesta pràctica els va permetre suposadament reduir la base imposable de l'impost de societats i d'aquesta manera pagar menys a Hisenda, de forma fraudulenta.

LA XIFRA

400.000
euros
era la quantitat estafada que li atribuïa la fiscalia. L'Audiència de Lleida ha resolt que no hi ha prou proves.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]