Societat

Municipal

serveis

De casal de la gent gran a casal cívic de Torelló

El servei, gestionat per la Generalitat, canvia l'horari i s'obre a noves entitats

La Generalitat de Catalunya ha engegat un pla per obrir més a la ciutadania els casals d'avis de la seva titularitat. Aquest és el cas del de Torelló, que des de l'1 de gener ha passat a ser un casal cívic. En aquest nou format, la gent gran continua sent l'alma mater de l'edifici i qui té la prioritat en la utilització de les instal·lacions, però la voluntat és que l'espai pugui ser utilitzat per altres entitats sense ànim de lucre o persones que necessitin un espai. La regidora de Benestar Social de Torelló, Carme Francolí, va anunciar aquest canvi en el ple de dilluns passat, i, tot i ser un servei que no gestiona l'Ajuntament, es mostra satisfeta de poder oferir un punt de trobada més a la ciutadania: “En la reunió amb el departament se'ns va explicar que prevaldrà sempre l'interès de la gent gran i alguns serveis que s'ofereixen seran exclusius per a ells, però pot ser interessant aprofitar espais quan hi ha menys ocupació, com pot ser a partir de les set de la tarda.” L'horari també s'ha modificat i ara està obert de 9 a 21 h de dilluns a divendres, els dissabtes es fa horari partit i una de les novetats és que els diumenges al matí no s'obrirà com fins ara.

El casal de la gent gran de Torelló ja compartia espai amb l'Associació de Disminuïts físics d'Osona (ADFO) i la voluntat és que aquesta funció de centre cívic es vagi ampliant amb el temps. Per poder disposar d'aquest espai, caldrà posar-se en contacte amb l'Ajuntament torellonenc i veure la compatibilitat d'espais amb les entitats que ja l'utilitzen actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia