Societat

Tribunals

El conductor de l'autocar de Freginals nega haver-se adormit al volant

El xòfer declara als jutjats d'Amposta que va perdre el control del vehicle però que no estava cansat ni tenia son

La defensa avança que tornarà a demanar l'arxivament de la causa

El conductor de l'autocar que el 20 de març de 2016 va patir un tràgic accident a Freginals, on van morir tretze estudiants d'Erasumes, ha negat aquest divendres davant el jutge haver-se adormit al volant.

El xòfer ha comparegut avui al Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta en el marc de les diligències per aquest cas, en el qual és l'únic investigat.

El conductor ha declarat durant mitja hora i respost únicament a les preguntes del seu advocat, Sergi Atienza, i ha desmentit que l'accident fos provocat per la son, tal com sosté l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra.

A la sortida dels jutjats, el lletrat ha explicat que el seu client no recorda molt bé com va passar l'accident però sí que, en un moment donat, se li va anar el vehicle per la part posterior “i no el va poder controlar”. Sí que ha volgut deixar clar que no estava cansat ni es va adormir. Segons fonts judicials citades per Europa Press, l'home ha relatat que aquell dia plogut.

Atienza no s'ha volgut referir a factors externs. “Ell [el conductor] ha donat les explicacions. Com és un accident, va perdre el control, simplement això”, ha sentenciat.

L'advocat ha insistit que “ja ha quedat acreditat” que el seu representat no havia pres alcohol o drogues, no estava manipulant cap telèfon mòbil. “Va descansar les hores que tocaven i estava en plenes condicions per conduir”, ha defensat.

Després d'escoltar la seva declaració, el jutge no ha acordat cap mesura cautelar encara que de moment continua figurant com a investigat, segons han explicat fonts judicials.

Atienza ha avançat que demanaran l'arxivament de la causa quan acabin les diligències prèvies.

El factor de la son ha planat sobre el cas des del primer dia però ha reaparegut amb força, sobretot, des que el nou instructor va decidir, el passat 9 de gener, reobrir la investigació que la seva predecessora havia arxivat al novembre. El Jutjat havia arxivat al principi la causa –oberta per homicidi imprudent i lesions– sense haver-lo interrogat en constatar que no va haver-hi fallada mecànica, que la conducció era estable i adequada, que va donar negatiu en alcohol i drogues, i en quedar acreditat que havia fet els descansos pertinents i no s'havia distret amb el mòbil.

El nou jutge va decidir citar a declarar el conductor en considerar necessari el seu testimoni després d'acceptar la petició de la família d'una de les víctimes. L'actual instructor va avançar que la declaració del conductor de Freginals era “essencial” per esbrinar si hi va existir un factor d'imprudència en el sinistre.

La defensa, però, confia que la investigació es tornarà a arxivar. “Existeix un precedent, la interlocutòria del mes de novembre, que diu que no consten dades ni hi ha cap element de l'acusació per mantenir la instrucció per una imprudència greu, i la declaració d'avui no ha fet més que refermar-ho”, ha dit l'advocat.

El xofer investigat no havia declarat fins ara a causa del seu delicat estat de salut arran de l'accident. Per aquest mateix motiu, el magistrat ha autoritzat que entrés i sortís dels jutjats escortat per agents dels Mossos d'Esquadra, per evitar-li l'exposició als mitjans de comunicació que l'esperaven a l'accés principal de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT