Societat

festes i tradicions

Les bruixes tornen a regnar als carrers de Centelles

La vila celebra la vintena edició del Cau de Bruixes amb més activitats familiars i carrers engalanats

El Mercat Màgic arriba al cent per cent d'ocupació amb una setantena de parades

“Bruixes totes elles”, diu la tradició popular sobre les dones de Centelles. Per això, cada any la vila dedica uns dies a la bruixeria i l'esoterisme amb mercat, espectacles, tallers i moltes activitats. La vintena edició del Cau de Bruixes, dedicat a l'activista Pere Vinyolas, desaparegut el passat mes de gener, es va encetar el cap de setmana passat amb una exposició que explica la història de la festa. Demà, però, arriba el plat fort de la celebració, amb un programa atapeït d'actes lúdics i culturals que “persegueix reforçar encara més la participació dels veïns i associacions del poble”, segons expliquen des de la comissió del Cau de Bruixes. És per aquest motiu que s'ha incentivat la decoració dels carrers temàtics que es porta a terme amb la col·laboració de l'artista Toni Donato. Hi haurà més carrers participants, amb propostes molt atractives, sense oblidar el bosc de la bruixa del centre del poble. Precisament aquest any la festa gira fonamentalment entorn de la figura de la bruixa, “protagonitzant el cartell o la cercavila de la nit de dissabte”, comenten des de l'organització, i també destaquen l'espectacle de la nit, amb un centenar de participants i més novetats com “la recuperació del joc del Llop i la potenciació de les activitats familiars, amb teatre musical i activitats de carrer”. L'altre gran atractiu del cap de setmana és el Mercat Màgic, que arriba al 100% d'ocupació amb una setantena de parades d'artesania i relacionades amb el món de la bruixeria i també estands on llegeixen l'oracle. Un dels moments més esperats és la proclamació de la Bruixa de l'Any (21.00 h), secret fins a últim moment, i seguit d'un gran espectacle correfoc.

L'endemà del Cau de Bruixes, Centelles donarà la benvinguda a la programació de la 37a edició del seu carnaval, que s'allarga fins a l'1 de març. El dia 18 té lloc la Gran Rua, on s'espera l'assistència d'unes 5.000 persones entre públic i participants.

20 ANYS AMB EXPOSICIÓ

Aquest any, el Cau de Bruixes de Centelles arriba a la 20a edició, per això està acompanyada d'una exposició dedicada a aquesta tradició: “Fruit del meu vincle amb la festa he creat una exposició que repassa tots aquests anys i que permet viure a través dels sentits l'experiència del Cau de Bruixes”, explica Toni Carrasco, comissari de l'exposició, que s'allarga fins al 19 de febrer. A més, demà s'amplia l'horari de la mostra i es podrà veure fins a les dotze de la nit (www.centelles.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva