Societat

Municipal

Torredembarra reordena les seves terrasses

L'ordenança que regula les terrasses es començarà a aplicar per Setmana Santa

L'Ajuntament de Torredembarra començarà a aplicar la nova ordenança reguladora de les terrasses coincidint amb Setmana Santa. Una de les característiques de la normativa és la divisió de Torredembarra en dues zones horàries. La zona A –que comprèn bàsicament el nucli antic i el port esportiu– tindrà més flexibilitat horària, ja que concentra la majoria dels bars i restaurants. Els establiments d'aquesta zona podran obrir, de diumenge a dijous, fins a les dues de la matinada; divendres, dissabtes i vigília de festius, fins mitja hora més tard, i la nit de Cap d'Any podran tancar a les quatre de la matinada. La resta de terrasses –majoritàriament en zones residencials– de la zona B hauran de tancar a la una de la matinada entre setmana; divendres, dissabtes i vigília de festius, a dos quarts de dues, i la nit de Cap d'Any podran allargar fins a les tres de la matinada. L'Ajuntament podrà ampliar l'horari per revetlles o per la festa major.

El regidor de Comerç, Josep M. Guasch, destaca el consens aconseguit tant amb l'oposició com amb el sector de l'hostaleria: “Fins que no vam arribar a un consens del 90% no vam donar per feta l'ordenança.” Per Guasch, un dels aspectes rellevants és que “l'horari és bastant raonable”. El regidor recorda que “a Torredembarra feia falta una ordenança de terrasses, i que seguissin una línia”.

Una estètica més elegant i harmònica

Per regla general, s'autoritzaran terrasses d'un màxim de 150 metres quadrats per establiment i se'n podran autoritzar de més grans, sempre que rebin l'autorització. Les terrasses podran ser amb para-sols de roba de lona o similar, d'un sol color –preferiblement blanc o cru– i transportables. Els para-sols no podran ser de plàstic i en cap cas s'admetran tendals tancats ni estructures lleugeres verticals. L'ordenança permet posar paravents laterals enrotllables i autoritzarà les instal·lacions conjuntes en trams determinats. Les autoritzacions de terrasses es donaran per a períodes puntuals, com a màxim d'un any, o per una temporada, del 15 de març al 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia