Societat

Societat

El síndic demana que s'aturi el projecte de macrocentre de menors

El defensor de les persones diu que al centre de Puig d'en Roca ja hi ha sobreocupació

Ha obert una investigació sobre les condicions d'aquest

El síndic de greuges ha demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que retiri el projecte d'ampliació de la llar infantil Nostra Senyora de La Misericòrdia de Girona (situat a Puig d'en Roca) amb un nou centre. El projecte preveu allotjar en un mateix edifici els 38 infants i noies tutelats que hi resideixen actualment “en situació de sobreocupació”, segons fa notar el síndic, i els 20 nois procedents del centre d'acollida Mas Garriga, a Juià. El síndic considera que aquest projecte de macrocentre “pot suposar una vulneració del dret a la recuperació física i psicològica dels infants i adolescents tutelats, que ja han estat separats de la família pel fet d'estar en situació de desemparament”. A més, sosté que el projecte “suposa un clar retrocés” cap a un model més desinstitucionalitzat de la infància tutelada a Catalunya. El síndic afirma que la creació d'aquest macrocentre “contravé a les nombroses recomanacions que aconsellen crear unitats de convivència petites i similars a les famílies” i que “contradiu” la moció parlamentària sobre la dignificació de l'atenció a la infància, que preveu centres residencials de deu o dotze places, i que va ser aprovada per unanimitat el 9 de febrer.

Avís dels treballadors

El síndic va obrir una actuació d'ofici en relació amb aquest cas després que els treballadors del centre La Misericòrdia, que al gener van protagonitzar un acte de protesta en contra del projecte, li comuniquessin la intenció de la Generalitat d'obrir aquest macrocentre. La denúncia dels treballadors va propiciar la visita del síndic a les instal·lacions el 8 de febrer. En aquesta visita, el síndic va constatar “deficiències en l'equipament i les condicions materials del centre, que es podrien agreujar amb la incorporació al mateix edifici dels adolescents que actualment resideixen a Mas Garriga”. L'anàlisi d'aquestes condicions ha propiciat una investigació específica per part del síndic. Ahir, el mateix dia que el síndic va fer públic el seu informe, va sortir a concurs públic la gestió del mòdul que la Generalitat vol obrir amb vint places per a adolescents a Puig d'en Roca i també el del centre residencial d'educació intensiva (CREI) que vol posar en marxa a Mas Garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró