Societat

Societat

La Ràpita recupera el seu passat mariner

L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita vol recuperar i reivindicar el seu passat mariner. I ho farà a través del projecte Orígens, una mostra que tindrà lloc entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre, i que inclourà exposicions, representacions teatrals, actuacions musicals i jornades gastronòmiques. “Es tracta d'un exercici d'autoafirmació cultural i identitari que ens ha de servir per conèixer millor la nostra història local”, ha manifestat l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Els actes tindran lloc al barri mariner amb l'objectiu de revitalitzar-lo, i es preveu recrear-hi l'ambient de les tavernes típiques de principi del segle XX. L'Ajuntament ha triat aquesta època perquè és quan va tenir lloc el creixement del municipi i quan es va construir el port.

Tot i que el programa d'activitats s'anirà concretant els pròxims mesos, aquesta setmana ja s'ha inaugurat una exposició sobre la indumentària tradicional al Montsià, produïda per l'Ajuntament de la Ràpita i el Museu de les Terres de l'Ebre, i que es pot visitar al Museu de la Mar de l'Ebre. La mostra recull peces de roba i més de 150 fotografies dels vestits tradicionals de mariners i de pagesos de final del segle XIX i principi del XX. Entre la indumentària hi ha gipons, jupetins, calçons i un mantó de crespó. L'exposició estarà oberta fins al 26 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia