Societat

racisme

denúncia

SOS Racisme denuncia amb un vídeo la xenofòbia diària

Una càmara oculta capta la reacció de vianants a una discriminació

L'ONG convida a denunciar les agressions

Les entitats com SOS Racisme no es cansen de denunciar situacions de racisme quotidià que es viuen constantment als carrers, locals públics, instal·lacions esportives i fins i tot en organismes oficials. Ara han fet un pas i ho demostren a través d'un vídeo enregistrat amb càmera oculta: dues actrius protagonitzen una escena racista i s'ha recollit la reacció que tenen 40 persones anònimes.

“Quan es coneixen episodis de racisme la societat s'alarma per les agressions, però no tenim en compte el paper de les persones que en són testimoni. Posem l'accent en la ncessitat de no callar davant del racisme”, va expilcar ahir la portaveu de SOS Racisme Catalunya, Josep Peñín. L'espot #aixòésracisme forma part d'una campanya de sensibilització i demana precisament, això, la implicació de la ciutadania i no amagar el cap sota l'ala, sinó denunciar-ho.

En el vídeo, una actriu ofereix als vianants la possibilitat de participar en un sorteig si donen les seves dades personals. Una altra actriu, amb aparença àrab, demana participar-hi, però qui recull les dades li diu que no amb arguments com ara “està pensat per a gent d'aquí” o bé “és per a gent normal, que va a aquests llocs”. “Hem vist que hi ha un grup important de persones amb actituds obertament discriminatòries, però la majoria han mostrat el rebuig a aquesta actitud”, va destacar el secretari general de la Federació SOS Racisme, Mikel Mazkiaran. Hi ha respostes com “si no et deixen participar és per alguna cosa”, però també “ella també és gent normal”.

El vídeo, que es va enregistrar el 14 de febrer al Clot, a Barcelona, està produït per DMA Producciones i hi ha col·laborat CINESA.

LA FRASE

Posem imatge a una realitat que fa anys que denunciem: la discriminació i agressió quotidiana
Jose Peñín
portaveu sos racisme catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia