Societat

Olot aposta per un carnaval solidari i integrador

‘L'espectacle reial' enceta avui la celebració, que destinarà un euro de cada tiquet del sopar de dissabte a l'Oncolliga de Girona

Una trentena de colles i carrosses desfilaran per la Gran Rua

Solidari, integrador i per a tothom són els trets que des de fa temps l'organització del Carnaval d'Olot, el Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT), lluita per distingir aquesta festa olotina. Per això, i recuperant la proposta feta fa uns anys, en aquesta 28a edició es destinarà un euro de cada tiquet del sopar de la Gran Rua, que sol tenir un miler de participants, a la Fundació Oncolliga de Girona. Una proposta que “volem instaurar i cada any col·laborar amb una associació diferent”, explica Josep Andrés, president del CIT, que continua remarcant que “no ens volem distingir per la quantitat de participants ni de carrosses, sinó que des de fa temps treballem per oferir un carnaval que arribi a tothom”. Per això, aquestes setmanes el Rei i la Reina del Carnaval, David Muñoz i Mònica Paz, d'Els Alots, han treballat de valent per visitar residències d'avis, hospitals i escoles, “una feina molt gratificant”, segons han definit els protagonistes. A més, amb vista a l'any vinent ja es tenen clares altres accions solidàries que es portaran a terme. Josep Andrés també destaca la qualitat de les colles garrotxines d'aquest 2017, “que ja s'han emportat premis en alguns carnavals de la Costa Brava”. El 80% dels grups que desfilaran a la rua de dissabte –hi haurà unes 28 colles entre comparses i carrosses– són de la comarca i molts han crescut en nombre de participants. “És molt satisfactori veure en una mateixa colla desfilar pares, avis i néts”, comenta Andrés, content d'aconseguir un carnaval familiar i amb lloc per a totes les edats. De la resta d'activitats també destaca L'espectacle reial d'avui al Teatre Principal, un divertit xou protagonitzat per reis i reines dels carnavals anteriors.

4 desfilades a Castelló

Després dels grans carnavals de la comarca, toca el torn a Castelló d'Empúries i Empuriabrava. Les viles han programat quatre desfilades de carrosses i comparses del 3 al 5 de març, fet que demostra que cada any el carnaval creix més en nombre d'assistents i d'espectadors i en qualitat. Vilafant i Agullana són altres poblacions de la comarca que celebren el carnestoltes aquest cap de setmana. Al Baix Empordà, la gresca carnavalesca arriba a llocs com la Bisbal –amb l'actuació d'Oques Grasses i Green Valley–, Calonge, Jafre, Bellcaire i Albons.

La ruta ‘hippie' de Ripoll acaba amb Fluor Party

J.P.

A Ripoll es disfruta al màxim el carnaval. La vila ofereix quatre rues diferents per arribar a totes les edats. La més característica i diferencial és, però, la Ruta Hippie del Romànic. Se celebra avui al vespre i ja compleix la 19a edició. Consisteix en una gimcana per diferents punts del municipi amb una peculiaritat: els participants van disfressats de hippies. A més, aquest any, per primer cop, s'acaba amb una Fluor Party a la Sala Eudald Graells. Dissabte a la tarda té lloc la rua oficial, enguany amb l'increment de premis –es repartiran més de 6.000 euros– i el canvi del punt de sortida, ara a la zona del Pla, inaugurada fa poc. Hi haurà la participació de 17 grups entre carrosses i comparses, amb un total de més de 600 persones.

A la nit, arriba la Rua Golfa, que acaba amb el Gran Ball de Carnestoltes. Diumenge està dedicat als més petits, amb el Carnestoltes Infantil i l'actuació del grup Pot Petit. Aquest any com a novetat també s'introdueix el primer Concurs d'Aparadors de Carnestoltes, que ha aplegat la participació de quinze establiments locals (www.ripoll.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.