Societat

En Pellofa torna a regnar pel carnaval de Calaf

La vila recupera el nom amb què es coneixia antigament la festa, que s'allarga fins diumenge quan es farà l'enterrament de la sardina, una tradició que enguany s'ha volgut restablir

Calaf viu aquest cap de setmana el seu carnaval, que arriba com sempre una setmana més tard que a la majoria d'indrets de Catalunya i amb la recuperació de la seva denominació pròpia: la festa d'en Pellofa. Una altra novetat d'enguany és que s'allarga la celebració un dia més per arribar a totes les edats. Així, diumenge es fa un espectacle infantil i ball per a la gent gran i es recupera també l'enterrament de la sardina, a més d'un gag entre espectacle i ball a càrrec de l'organització, la Polseguera, qui ha treballat intensament per oferir una proposta molt popular i participativa: “Els últims anys hem buscat diverses associacions per organitzar i coordinar el carnaval, creant així una festa organitzada per moltes persones del poble.” D'aquesta manera es multiplica la gent que hi participa i s'ha ajudat a crear un teixit associatiu al poble. Tampoc faltaran la rua, el correbars, el sopar i el ball. Aquests últims actes tindran lloc en un envelat especial per a aquesta ocasió situat al pàrquing de l'antiga serradora. El torneig de duro, “Posa-me-la-dura”, i el concurs de Miss i Míster Jamona 2017 donen avui el tret de sortida a la festa. La temàtica és que els homes es disfressin de dona i les dones, d'home.

ALTRES CARNAVALS

Salvatge, és el tema escollit pel carnaval de Vilanova del Camí, una altra proposta festiva d'aquest cap de setmana de la comarca de l'Anoia. Arriba amb novetats: dos premis nous que volen incentivar la participació del jovent, el premi a la comparsa jove i a la disfressa individual. Així mateix, es convida als joves a participar també com a membres del Jurat que “no volem que sigui tan institucional”, diu la regidora Inma González “i que els protagonistes de la festa siguin també els encarregats de donar els premis”. Així, estarà integrat per la pubilla, l'hereu, dos membres de la Comissió de Festes i un membre del Consell Jove La Xispa. Un any més valoraran diferents aspectes de les comparses: no només la creativitat, sinó també l'animació, l'originalitat, la crítica o la capacitat de sorprendre. Dissabte també se celebra el Carnaval a Òdena amb la tradicional rua i espectacle d'animació –al Pla d'Òdena és diumenge–; i a Capellades la darrera proposta per celebrar el carnestoltes és una festa pels joves a La Lliga. Finalment, Montbui torna a concentrar les dues festes de carnestoltes el dissabte, la infantil i la d'adults, que presenta novetats tant pel canvi de dia com per la inclusió d'un gran ball i l'increment dels premis.

Masquefa també està de festa

J.P.

Les disfresses, les comparses i les carrosses tornaran a ser les grans protagonistes del carnaval de Masquefa, una de les cites més original i esbojarrada de l'any. En total onze comparses prendran part dissabte de la Rua i set establiments participen al concurs de comerços i aparadors ambientats de Carnaval. L'Ajuntament, valora molt positivament el nombre de comparses i establiments inscrits per ambdós concursos. La festa començarà a la tarda amb la recollida dels dorals de les comparses. A dos quarts de set arrencarà la Rua, des de l'Avinguda de la Línia i transcorrerà pel carrer Sant Antoni fins l'Ajuntament; carrer Major; carrer Sant Pere; carrer Crehueta; i carrer Santa Clara fins la Fàbrica Rogelio Rojo. Un cop allà, es donarà la benvinguda del Rei Carnestoltes i es durà a terme l'entrega de premis. Una Festa de disfresses a la sala Polivalent clourà la jornada. Daniel Orellana, regidor de Joventut de la localitat, fa una crida als masquefins i a les entitats a participar d'aquesta festa “que és un moment únic per compartir la felicitat i l'alegria del moment amb amics, família i veïns i per seguir demostrant que Masquefa és un poble viu i dinàmic com pocs”. Orellana també posa en valor el paper del Casal Jove en l'organització de la festivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El Maresme torna a apostar per l’estratègia conjunta per preservar la costa

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona