Societat

La Transèquia més sostenible posa punt final a la Llum

La 33a edició de la caminada que segueix el camí de la séquia assoleix 5.134 inscrits i més de 300 voluntaris

Un dels objectius dels organitzadors de la 33a edició de la Transèquia –Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia– era consolidar la quantitat de 5.000 participants i ho van aconseguir. Ahir 5.134 persones van recórrer el camí de la séquia de Balsareny a Manresa.

La previsió meteorològica feia patir els impulsors d'aquesta caminada popular que se celebra des del 1985, però al final el temps es va aguantar i el sol va acompanyar els participants al llarg de la jornada –tot i el fred de primera hora del matí–. La modalitat més concorreguda va ser la dels participants que anaven a peu, 3.436; 1.014 persones la van fer en bicicleta; hi va haver 159 corredors; i la modalitat en hand-bike, per a persones que van en cadira de rodes, va tenir tres participants.

La caminada, que posa el punt i final a la Festa de la Llum de Manresa, va tenir un total de dotze avituallaments repartits entre Balsareny i el parc de l'Agulla. Laia Muns, coordinadora del Parc de la Sèquia i de la Transèquia, va valorar molt positivament la participació d'empreses i entitats del territori, “que ens permet oferir una gran varietat de productes locals i de qualitat”. Muns també va destacar el paper dels més de 300 voluntaris que hi han col·laborat enguany: “La Transèquia no funcionaria sense tota aquesta mobilització.” No obstant això, va admetre que “no és fàcil gestionar un esdeveniment com aquest, hi pot haver petites incidències en l'organització, però res que li tregui el mèrit de ser un esdeveniment totalment consolidat”.

Els menuts també van tenir el seu espai al parc de l'Agulla amb la Minitransèquia, que es va celebrar per segon any consecutiu amb 222 participants. “Els nens eren els més oblidats fins fa poc, i ara poden gaudir d'aquesta festa de l'esport igual que tothom”, va dir Muns.

Una tona de residus reciclats

En la caminada de l'any passat es va acabar generant una tona de residus, dels quals el 95% es van poder reciclar gràcies als contenidors selectius que el Consorci de Residus del Bages instal·la al llarg del camí. Enguany els organitzadors han fet un pas més i han repartit envasos compostables als avituallaments. Una altra novetat, la més destacada, ha estat que en lloc de donar ampolles d'aigua, es van instal·lar fonts en alguns avituallament, en les quals els participants es podien omplir les cantimplores amb aigua de la xarxa. Segons Muns, “volem que cada any la Transèquia sigui més sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella