Societat

Gastronomia

Figues ensucrades i moltes propostes

El Mercat Figueter de Capellades comença demà amb la celebració de la trentena edició del concurs de pintura ràpida Joan Campoy, amb nou premi

Amb molta història a l'esquena, el Mercat Figueter era una petita fira on es venien productes típics de Quaresma, com ara pesca salada, bacallà i fruits secs, sobretot figues ensucrades. Tot i que encara es conserva aquest esperit, actualment es tracta d'una gran jornada comercial, lúdica i festiva, amb activitats per a tothom que aquest any comencen dissabte amb la trentena edició del concurs de pintura ràpida Joan Campoy. Per commemorar una data tan especial, s'ha avançat la seva realització i s'ha creat una nova categoria: el premi especial Capellades, aquest any dedicat al carrer major. Els participants podran escollir qualsevol indret de la nostra vila, però els que triïn aquest espai tan cèntric aspiraran al premi de 400 euros.

Durant tot diumenge es podrà gaudir de la Mostra de Comerç Local i d'Entitats de Capellades. També hi haurà la 17a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, el Mercat d'Antiquaris i Col·leccionistes. A les onze del matí, es farà la inauguració del Mercat Figueter a l'estand de l'Ajuntament de la plaça Catalunya, que aquest any, a més de les autoritats, tindrà la presència dels capgrossos locals, que celebren el vintè aniversari. Tal com destaca el regidor de Cultura, Àngel Soteras, “l'estand no serà el típic on l'Ajuntament mostra la seva acció de govern. Està pensat com a espai d'acollida i informació per als visitants i com a escenari per a entitats de la vila, les veritables protagonistes de la diada. Les entitats i els forans que ens visiten i els capelladins que els acollim, no l'Ajuntament”. Durant tot el dia, la resta d'entitats oferiran les seves propostes, com per exemple tastar els bombons de figa del Grup pel Tercer Món, el vermut dels Dimonis de Capellades o el tastet de tapes andaluses de l'Agrupació Casa d'Andalusia. I és que la gastronomia serà molt present en aquesta edició, amb un munt d'opcions gastronòmiques com ara els food trucks de la plaça Verdaguer, que oferiran molts estils culinaris o el clàssic Tastet de Gintònics. Completen la llarga programació propostes com ara l'actuació dels Falcons de Capellades, atraccions per als petits, jocs, teatre, música, exposicions i entrades a museus (www.capellades.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt