Ve de Gust converteix Sant Cugat en una festa gastronòmica
La localitat vallesana celebra, del 27 de març al 2 d'abril, la primera edició del Sant Cugat Ve de Gust, una proposta que vol esdevenir l'espai de confluència i vivència de l'enogastronomia de la ciutat. Allà, restauradors, cuiners, pastissers, mestres xocolaters, cellers i comerços del sector demostraran el seu talent. La mostra s'articula en dos grans blocs. D'una banda, el Menú Ve de Gust, durant tota la setmana, i de l'altra, la Mostra Gastronòmica, el cap de setmana. Més de 50 restaurants oferiran un menú que, sota el lema La millor cuina al millor preu, englobarà els seus plats més representatius a un preu tancat, que serà diferent segons cada establiment.
El cap de setmana, el protagonisme serà per a la degustació i venda de productes, les xerrades i el showcooking. La mostra enogastronòmica estarà repartida en diversos punts de la ciutat. A la plaça d'Octavià, l'Espai Cuina i l'Espai Dolç oferiran tastets creatius, xerrades i activitats de showcooking. L'Espai Tast de Vins s'ubicarà al Celler Modernista, amb la participació de sis vinaters santcugatencs i productors italians del municipi agermanat d'Alba. A la plaça del Rei hi haurà l'Espai Tast de Cervesa i Vermut, amb elaboradors locals, i una zona dedicada a la ciutat extremenya agermanada de La Haba. L'innovador Espai Becaina, als jardins del monestir, serà un lloc on compartir l'experiència a través de les xarxes socials.
La mostra està organitzada per la Fundació Sant Cugat Actiu i té la col·laboració de Sant Cugat Comerç, que aplega 57 restaurants i 44 agents locals.