Societat

Les Terres de l'Ebre perden 19 dies de bous en un any

L'any passat es van autoritzar 195 dies en 48 festes celebrades en 26 municipis, dos menys que durant el 2015, perquè Ascó i Roquetes no en van organitzar

Aldover inicia la temporada dissabte

Aldover encetarà dissabte la temporada de festes amb bous a les Terres de l'Ebre. El municipi del Baix Ebre va recuperar fa uns anys la tradició de celebrar actes taurins coincidint amb la festivitat de Sant Jordi.

L'any passat, però, es va reduir el nombre de dies de correbous. Segons va donar a conèixer ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, la temporada a l'Ebre es va tancar amb 195 dies autoritzats en les 48 festes tradicionals celebrades en 26 municipis del Montsià (12), el Baix Ebre (11) i la Terra Alta (3). Són 19 dies i dos municipis menys que al 2015. Ascó (Ribera d'Ebre) i Roquetes (Baix Ebre) no en van organitzar. El nombre de dies varia segons el municipi: des d'una sola diada fins a setmanes senceres.

A les portes d'una nova temporada, el delegat del govern fa una crida a la serenitat, recordant precisament l'inici de l'anterior, amb els incidents en els festejos d'Aldover i, especialment, Mas de Barberans. “L'any 2016 es va iniciar amb greus incidents que confiem que no es repeteixin.”

Dispositiu de seguretat

En aquesta línia, el dispositiu de seguretat desplegat a partir dels incidents de l'any passat ha estat ben valorat. “Si bé inicialment va generar reticències, ara s'ha acceptat per totes les parts, gràcies a la professionalitat del cos dels Mossos”, va assegurar ahir Pallarés. “Els resultats són més que positius; tot i això, esperem que el civisme de tothom permeti que aquests dispositius no hagin de ser necessaris”, va insistir.

Pel que fa a les denúncies presentades per incompliment de la normativa que regula les festes amb bous, van ser les mateixes que al 2015: 10.

LA FRASE

Esperem que el civisme permeti que els dispositius de seguretat no siguin necessaris
Xavier Pallarés
delegat del govern

Presenten una plataforma alternativa

Coincidint amb la primera tarda de bous de la temporada a Aldover (Baix Ebre), Amposta –considerada la capital taurina de l'Ebre– rebrà dissabte la tarda la presentació de la nova Plataforma Alternativa a la Festa Taurina Terres de l'Ebre (AFTTE). Es defineixen com “un col·lectiu del sud de Catalunya que aspira a un model diferent de festes populars al territori”. Els membres d'aquesta nova entitat ja van organitzar l'estiu passat diversos actes a la capital del Montsià, com la concentració del 21 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona