Tres raons més per anar a la Rambla

Un dels espais més característics de Tarragona és escenari aquests dies de la Fira de Nadal, de la de l'oli i d'una fira intercultural

La rambla Nova és l'artèria principal de Tarragona i punt de trobada tant de ciutadans com de la gran majoria dels esdeveniments que se celebren a la ciutat. Des de fa uns dies, ja hi ha instal·lada la Fira de Nadal, d'assistència gairebé obligada, ja no per deixar-hi algun euro, sinó perquè ja forma part del cerimonial d'aquesta època, i perquè, com que és a la rambla, sempre ve de pas. Una mica més amunt, fins ahir, es promocionava un dels productes més nostres i mediterranis: l'oli, concretament el que produeixen les cooperatives integrades en la denominació d'origen protegida Siurana. D'oli, la gent no en sap gaire, i potser per això era necessari fer l'aturada tècnica en cadascun dels estands per tastar el producte i donar a conèixer el nostre veredicte. Sobretot a última hora del migdia, quan la gana ja és a la cantonada i quan una torrada i unes arbequines entren la mar de bé.

En aquesta, el públic era més aviat adult, ja que els que porten canalla tenien una cita a la rambla de Lluís Companys, just després de la Imperial, on fins dimarts hi ha instal·lada la tercera fira intercultural. D'entrada, el muntatge entra fàcilment pels ulls i el passeig és molt agraït. Més enllà de les parades habituals de sabons altament olorosos, herbes medicinals, polseres i diversos objectes freqüents en altres mercats, la fira pretén l'acostament d'altres cultures, sigui per la via comercial, la didàctica o la de l'espectacle. Hi ha presència majoritàriament d'artistes i venedors de Sud-amèrica, però també de l'Àfrica i de l'est d'Europa. Des de llibres en miniatures fins a ninots fets amb material reciclat, jocs i un taller per aprendre a tallar la fusta. Els seus responsables, l'organització cultural Casiopea, es queixaven que l'Ajuntament –coorganitzador– no n'havia fet gens de publicitat, al marge de la contrarietat que suposa estar instal·lada en aquest tram de la Rambla, que ja no ve tant de pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.