Societat

Un Sant Jordi contra la indiferència

El sistema econòmic imperant devora els béns, els drets i les oportunitats de la majoria

Entitats que lluiten contra els dracs arreu del món

Un any més arriba la diada de Sant Jordi, i la ciutat s'omplirà de parades, de roses, de llibres, de senyeres... i les escoles explicaran la llegenda del drac, el cavaller i la princesa. Potser no és tan llegenda, això del drac, del seu afany devorador, de la seva fam insaciable que fa que se li sacrifiqui fins la pròpia vida. El sistema econòmic que impera en el nostre món i el poder dels qui el volen mantenir a tota costa té també aquestes característiques, i porta a aquests resultats: a l'acumulació de béns per part d'una minoria i a la pèrdua de béns, drets, oportunitats, salut, llibertat de moviment, vida... per part de les grans majories del nostre món. Com han dit tantes vegades els informes d'Intermón, la desigualtat a la qual hem arribat és escandalosa, i no para de créixer, perquè no cessa l'espoli de recursos naturals al continent africà, ni la producció i venda d'armament a països en conflicte, ni els paradisos fiscals i l'evasió d'impostos, ni la corrupció i les portes giratòries...

A Càritas coneixem bé moltes històries de persones que han estat a punt de ser devorades pel sistema, o expulsades fora amb un cop de cua d'aquest drac que se'ls ha quedat els diners, l'habitatge, la salut, els papers, el futur... I treballem, junt amb molts d'altres, per fer front al drac, amb la sensibilització i la denúncia, i per acollir i acompanyar en el procés de recuperació aquelles persones que n'han estat víctimes.

Aquest 23 d'abril podreu trobar molts Sant Jordi, a les parades. Perquè moltes d'elles pertanyen a entitats i associacions solidàries, que lluiten contra el drac de la guerra a Síria, o de la crisi humanitària a les fronteres, o de l'oblit dels camps de refugiats al Sàhara, o de la discriminació racista, o del frau fiscal, o de l'atur i la manca d'oportunitats... Passeu-hi i compreu una rosa, un llibre, una artesania. Serà la millor manera de lluitar contra un altre drac, molt perillós: el de la indiferència. “No m'espanta la maldat dels dolents, m'aterreix el silenci dels bons” (Gandhi).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia