EL MORELL (Tarragonès)

Festa de l'Oli Nou

Collita del 2009

La cultura de l'oli s'estén, tal com en el seu moment va començar a fer-ho la del vi, i cada cop són més les persones interessades a consumir oli d'excel·lent qualitat. Coincidint amb el final de la collita, moltes cooperatives presenten l'oli nou, una ocasió excel·lent per degustar, comparar i triar el que més s'adigui al paladar de cada consumidor.

El diumenge serà el torn de la cooperativa Sant Isidre del Morell, que ha tingut «una campanya molt bona tant pel que fa a la quantitat, que podria ser d'uns 17.000 litres, com per la qualitat», segons explica el seu president, Joan Figueras. L'entitat ha organitzat un esmorzar amb pa torrat, llonganissa, cansalada i arengada a la brasa, tot amanit amb oli nou. La previsió dels organitzadors és que la festa atraurà unes cinc-centes persones, que a més, si ho desitgen, podran ballar sardanes. Durant la diada, la cooperativa vendrà oli del raig, que encara no està filtrat i que per tant té un gust molt més intens, i oli filtrat. Segons Figueras, el preu de la garrafa de cinc litres serà d'uns vint euros. La cooperativa del Morell té més d'un centenar de socis, dels quals una setantena tenen olivers.

13 de desembre. A la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, a partir de les 10 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.