Societat

La inserció laboral dels vulnerables

El programa Intermediació i Prospecció ofereix eines a les persones amb dificultats i dona suport a l'empresariat apostant per la fidelització

El programa Intermediació i Prospecció de Càritas Diocesana de Girona constata que l'èxit dels projectes d'inserció sociolaboral depèn, especialment, de la disposició i del grau de col·laboració de les empreses.

Càritas ofereix eines perquè les persones que acompanyen tinguin els recursos necessaris per trobar feina i mantenir-la, apostant per accions de fidelització empresarial que garanteixin la incorporació amb èxit del futur treballador i seguiments posteriors a la contractació. Dirigeix el projecte l'equip de prospecció format per personal tècnic que fa d'enllaç amb l'empresa ordinària i acompanya els candidats finalistes dels processos de selecció.

El prospector a Càritas és una peça clau: dona suport a l'empresariat per donar-li resposta a les necessitats de contractació de personal, descobreix els sectors en expansió més representatius de l'economia i desenvolupa un mapa d'oportunitats de llocs de treball disponibles en el mercat laboral.

Aquesta col·laboració empresarial no és nova, fa més de quinze anys que l'entitat la realitza, i la seva importància s'ha incrementat a mesura que l'acció pública ha anat reforçant l'interès i la responsabilitat del sector empresarial en la creació i el manteniment de l'ocupació de qualitat. Tanmateix, i malgrat els esforços realitzats, la millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones vulnerables segueix marcant l'agenda de les estratègies d'inserció sociolaboral de Càritas. L'objectiu és sensibilitzar l'empresariat i aconseguir que confiï en la “responsabilitat social” com a principi des del qual abordar les polítiques actives d'ocupació destinades a la millora de l'ocupabilitat de les persones amb dificultats d'accés al mercat.

En definitiva, la proposta de Càritas es basa en la corresponsabilitat social, superant divisions i compartiments estancs, i proposant un sistema d'interacció en el qual totes les parts posseeixen espais i objectius comuns. El model de corresponsabilitat és una opció eficaç per implementar la responsabilitat social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia