fira multisectorial
Balaguer consolida la Fira Q, amb més de cent expositors
Els empresaris tanquen els tres dies de fira satisfets per l'afluència de públic i l'augment del nombre d'expositors
El sector de l'automoció s'ha afegit a la fira amb una vela de 1.000 m²
Balaguer, després d'un cap de setmana de tres dies, va tancar les portes de la Fira Q, per la qual han passat milers de persones. L'esdeveniment ha aconseguit consolidar-se com una fira multisectorial de referència, amb més de 60 activitats i 120 expositors, xifres més altes que les de les darreres edicions. Enguany el sector de l'automoció també s'hi ha fet un lloc, amb una vela de 1000 m² amb vehicles d'exposició. L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va destacar-ne el balanç “altament positiu” i va assegurar que és un model en el qual volen continuar insistint. Vidal també va posar de manifest l'èxit en la incorporació del sector de l'automoció “en un format petit però on es presenten les novetats”. També es van tancar algunes vendes.
S'ha consolidat un model de fira que s'ha anat transformant en els darrers anys i que ha aconseguit satisfer el públic i els empresaris gràcies a les activitats, les demostracions i l'aposta pel comerç de la ciutat, amb un augment de la xifra d'expositors, fins a batre el rècord dels darrers anys.
Ahir dilluns va tenir lloc la jornada El porc de qualitat amb beneficis saludables, organitzada per l'Associació Gastronòmica Amics de l'Ibèric de Balaguer. Va servir per presentar les qualitats de la carn de porc i l'estudi que ha dut a terme l'IRTA de la producció de Baró Germans SA. També s'hi va presentar Lo Pernil de Ponent. La jornada va anar a càrrec del tècnic de l'IRTA Joel González Armangué.
Un dels principals atractius van ser també les desfilades de moda del sector comerç i serveis, molt seguides pels visitants de la fira i que van servir perquè les diferents cases comercials de moda i complements mostressin els seus productes diumenge i dilluns en sessions de matí i tarda.
La gastronomia va continuar sent un dels atractius principals de la fira amb la mostra de coques de recapte, organitzada per l'Associació Gastronòmcia i Cultural del Comtat d'Urgell. Es van repartir prop de 200 quilos de coca de recapte d'una quinzena de forns de la Noguera. L'altre aspecte gastronòmic el va aportar el concurs de cuina amateur de l'Associació Gastrobar, en el qual Vitaly Dovhenets va fer el millor plat per tercer any consecutiu, al costat de Jesús Gimena, que es va emportar el premi al millor maridatge.
L'espai culinari també va tenir un lloc per als més petits, amb El Petit Xef, on es van dur a terme diferents receptes durant els tres dies de fira i actuacions musicals per als infants d'entre quatre i dotze anys.