Societat

Adjudicat el nou centre de menors de Girona

El polèmic equipament es posarà en marxa de forma progressiva

La gestió del polèmic nou centre de menors de Puig d'en Roca ha estat adjudicada a la Fundació Privada Resilis per un import de 905.131,01 euros amb IVA inclòs i, segons fonts de la conselleria de Dolors Bassa –que en una visita a la ciutat de Girona el 17 de març va anunciar que entraria en funcionament el 2 de maig–, es posarà en marxa de forma progressiva al llarg d'aquest mes. En aquest nou equipament, que estarà situat al mateix edifici on hi ha el centre d'acollida d'infants i noies tutelats Nostra Senyora de la Misericòrdia, hi aniran els adolescents que en aquests moments són a Mas Garriga (Juià), que al seu torn es convertirà en un centre d'educació intensiva (CREI), especialitzat en l'atenció de joves amb alteracions de conducta. Serà el primer d'aquestes característiques que s'obrirà a les comarques gironines i també serà gestionat per Resilis.

El nou centre de menors de Puig d'en Roca entrarà en funcionament tot i els informes en contra que ha emès el Síndic de Greuges –que considera que les instal·lacions tenen ja sobreocupació i que el projecte suposarà un agreujament d'aquesta situació– i l'oposició dels educadors socials de Nostra Senyora de la Misericòrdia, i sense haver arribat a un acord amb l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona. Està previst que en el ple del 8 de maig es debati una moció del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) en què es reclama que s'aturi el projecte de “macrocentre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia