Societat

Les festes de Sant Feliu incorporen una mostra culinària amb roses

El músic Joan Dausà farà el pregó divendres de les Festes de Primavera de Sant Feliu

Al Palau Falguera s'exposaran 10.000 roses de 300 varietats

L'Exposició Nacional de Roses, de la qual enguany es du a terme la 59a edició, acostuma a ser el plat fort de les Festes de Primavera de Sant Feliu, que se celebraran aquest cap de setmana. I l'exposició de les composicions florals anirà acompanyada d'una iniciativa que permetrà gaudir de les roses des d'un punt de vista diferent: les jornades gastronòmiques. La Cuina de les Roses oferirà receptes amb aquesta i altres flors a restaurants i pastisseries adherides al programa només durant els dies que duri la festa.

És la principal novetat d'unes festes que tenen com a pregoner el músic i actor santfeliuenc Joan Dausà, que donarà el tret de sortida a les festes divendres a les set de la tarda. Tot seguit s'obrirà al públic l'Exposició Nacional de Roses, que omplirà el Palau Falguera amb més de 10.000 flors de 300 varietats. Durant les festes es podran veure composicions florals i assistir a tallers, conferències i demostracions sobre aquesta flor. També es faran els tradicionals concursos de roses i s'organitzaran visites guiades al parc del Roserar de Dot i de Camprubí.

També s'obrirà la 38a edició de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, que omplirà els carrers cèntrics amb parades del comerç i el teixit associatiu local. Les festes inclouran activitats musicals, de cultura popular i infantils.

LA XIFRA

10.000
roses
de 300 varietats diferents es mostraran en la 59a edició de l'Exposició Nacional de Roses.

Eines contra les agressions sexistes

R.M.B.

El Consell Municipal de Dones de Sant Feliu va presentar ahir el protocol d'actuacions contra les agressions sexistes en contextos festius populars, el primer d'aquestes característiques que es posa en marxa al Baix Llobregat. A l'inici de les festes es llegirà un manifest de denúncia contra les agressions sexistes, i a les barres de bar dels diferents esdeveniments es penjarà el cartell No és no, respecta'm. Si et sents agredida vine aquí. El personal que treballarà a les barres ha rebut formació per orientar sobre com s'ha d'actuar davant d'una agressió sexista, així com els informadors de salut, el personal de la Creu Roja i els membres de les entitats, entre altres. Si una dona informa d'una agressió, es contactarà amb els cossos de seguretat en cas que sigui greu. Segons la regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat, Lídia Muñoz, “és essencial que la dona no se senti sola ni que pensi que ella és la culpable”. Muñoz va insistir ahir que ”el més important és denunciar unes conductes que no poden ser acceptades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia