Societat

Aiguafreda decidirà el 2 de juliol on vol pertànyer

La consulta per saber si la població d'Aiguafreda vol continuar vinculada al Vallès Oriental o passar a la comarca d'Osona es durà a terme el 2 de juliol. Així ho ha determinat la comissió per a la consulta sobre l'adscripció comarcal de la població, en què prenen part representants dels diversos grups polítics municipals. La consulta no referendària servirà per conèixer l'opinió dels habitants, i en funció del resultat, bàsicament si surt que volen passar a Osona, els responsables polítics hauran d'iniciar el procés per fer-ho realitat.

En la consulta hi podran participar els majors d'edat empadronats a Aiguafreda. Per tal de fer la consulta amb les màximes garanties, es demanen voluntaris per formar part de les meses electorals.

A partir del mes de juny, Aiguafreda iniciarà una campanya informativa a través de les xarxes socials i amb reunions al municipi en què s'explicarà l'objecte de la consulta.

Aiguafreda forma part del Vallès Oriental des de la redistribució judicial del 1936, i el 1987, quan es va fer una primera consulta per tornar a Osona, el tema sanitari –Vic encara no tenia hospital general i Granollers, sí– va pesar massa. Avui dia, però, el lligam amb Osona és evident en l'aspecte sentimental, però també en serveis com ara la portada d'aigües, l'educació i la presència en agrupacions de municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]